onsdag 30. mars 2011

Rare tomatplanter

En av de tomatsortene 'Promyk' som jeg har sådd har så merkelige blader. Plantene så sånn ut i fjor også og jeg har brukt frø fra samme pose. Fjorårets avling var det derimot ingenting å si noe på.


 Bladene krøller seg og på undersiden får de masse grønne utvekster som ser ut som åmer.Jeg har sådd mange flere sorter og de står sammen i drivhuset, men det er bare 'Promyk' som får disse bladene. Er det noen som har opplevd det samme og kan fortelle meg hva det er eller er det sånn de skal være?


10 kommentarer:

 1. Snodig! Noe slikt har jeg aldri sett. Håper du finner ut av det! Nå ble jeg nysgjerrig, så du får gi en lyd til oss når du har funnet ut av det:) Ha en flott kveld! Cathrine

  SvarSlett
 2. Så snodig det så ut! Men hvis det var slik i fjor også, så er det vel bare slik den er! Og du fikk bra avling også? Litt artig på en måte =)

  SvarSlett
 3. Ukjent for meg, men siden den var sånn i fjor og avlingen var bra, og ingen naboplanter fikk noe lignende, så skal den nok være sånn da:):) Kanskje noen andre vet:) Håper du får svar:)

  SvarSlett
 4. jeg har aldrig set sådan noget. Men det må vel være en egenart for planten, når den også så sådan ud sidste år. Måske en mutant ;-)

  SvarSlett
 5. Snakk om å ha personlighet !! Ingen erfaring å dela. Ha det godt !!

  SvarSlett
 6. Award til deg idag. Sjekk bloggen min!!

  SvarSlett
 7. Noe så rart!
  Jeg har ikke sett lignende på tomatplanter...
  Kanskje sorten skal være slik?
  Hyggelig å se hvordan det vokser hos deg :)

  SvarSlett
 8. Merkelige greier med de bladene. Ikke at jeg har peiling, men kan det være noe virus i de frøene? Det spirer og gror nå godt hos deg likevel da :-)

  SvarSlett
 9. Hmm, jeg hadde noen planter som var slik for et par år siden. Hadde også tomatillo som fikk samme greia. Nå husker leg ikke hva konklusjonen ble, men det ble lagt ut en tråd på hagegal om dette.

  SvarSlett
 10. Google Tomato edema

  Såvidt jeg forstår oppstår dette når tomatplanten tar opp mer vann via røttene enn den taper gjennom bladene. Jordtemperaturen er høyere enn lufttemperaturen.

  Hjalp det?

  SvarSlett