lørdag 19. mars 2011

Klokkeranken spirer

Den 3. mars sådde jeg Cobaea scandens og i går den 18. mars viste den første spiren seg. Jeg ble med på Claus Dalby sitt klokkerankeprosjekt. Jeg hadde ikke store håpet om at de to frøa jeg sådde ville spire da de var innkjøpt høsten 2008 og siden da oppbevart i romtemperatur, men så feil kan en ta. 50% spiring er jo veldig bra på så gamle frø, og kanskje kommer den andre også :-)


Det er en utrolig spirekraft på klokkeranke, i går ettermiddag var det så vidt jeg kunne skimte en liten antydning av en spire i potta, og i dag er den allerede flere cm lang. Imponerende!

Imponerende synes jeg også var at jeg ble en av finalistene i Moseplassens fotokonkurranse denne gangen også blandt så mange flotte kandidater. Jeg delta med bilde av Helenium hybrid 'Moerheim Beauty' Solbrud som lyser så flott opp i bedet på sensommeren.

Ta en tur innom da vel og avgi din stemme på den av de 15 kandidatene du liker best. Du kan stemme på opptil 3 bilder. Stemme gjør du her

7 kommentarer:

 1. Herlig med spirer:) Og disse er det gøy å følge med på, de lager vakre formasjoner med sine klatretråder og blader:) Moro:) Og gratulerer som finalist, en flott kandidat du hadde:) Lykke til:)

  SvarSlett
 2. Dt må jeg si! Så kjekt:) De vokser utrolig raskt, ja. Lurer på hvor lange de blir innen vi kan få de ut :S Gratulerer med finalistplass! Jeg må inn og se:) Ha en fin kveld! Cathrine:)

  SvarSlett
 3. Nej hvor er du heldig. Mine har ikke spiret endnu, men det er kun et dage siden, jeg fik dem sået.

  Ha' en god lørdag aften.
  Ina

  SvarSlett
 4. Nå er det rett før jeg sår mine frø. Det blir en hvit og en blå, tre frø av hver! De har ligget i bløt i to timer nå!
  Ønsker deg lykke til i konkurransen =)

  SvarSlett
 5. Oj oj vad flitig du är med dina sådder.
  Härligt namn du har på din blogg.
  annika

  SvarSlett
 6. Herlig kraftig spire på klokkeranken! Jeg skal også så noen frø av de blå, men skal vente noen dager. Lykke til i konkurransen - og ha en fortsatt fin søndag!

  SvarSlett
 7. Det var litt av en voksefart, ja. Siden du postet innlegget er det vel kanskje blitt 10-12 cm mer? :-) Kjekt med spirer som vokser kjapt og som blir så kraftige fra starten. Er nok av synålstilker med et hav av tid...

  SvarSlett