søndag 20. mars 2011

Basilikumspirer med og uten plantelys.

Basilikumspirene i begge pottene på bilde er priklet den 19. februar. De til høyre har stått på planterommet under lysrør og de andre i vinduskarmen på kjøkkenet.
Det er ikke vanskelig å se hvordan de i vinduet har strekt seg etter lyset, og jeg hadde ikke trodd at de skulle utgjøre stor forskjell.
Her derimot er det ikke mye slengete vekst, og agurkplantene som jeg satte ut i drivhuset fredag ser ut til å trives god.


Jeg har kjøpt en ny termostat på Claes Ohlson som en kobler til stikkontakten og er meget fornøyd med den. Termostaten på ovnen jeg hadde streiket, den slo seg ikke av, og med det resultat at temperaturen kom opp i 40,3 grader når sola sto på. Heldigvis slapp alle beboerne fra det med sjokket.

Flere av Pelargoniene kommer nå med knopper så nå er det bare å vente på at de skal blomstre.Det er en flott tid vi hagegale har i vente nå fremover når drivhus og planterom fyles opp av spirer av ymse slag.

Ønsker dere alle en fortsatt god søndag og husk at en kommentar er alltid velkommen.

12 kommentarer:

 1. Heisann!

  Oj - for en forskjell. Dette er gøy.
  Jeg kommer langt etter dere i leksa, men det får så være. Det blir vel spiring på mine en gang i slutten av mai.
  Gleder meg over dine i mellomtida ;:OD)

  SvarSlett
 2. Lys er en viktig faktor, ja. De blir så vanskelige når de blir lange og slengete!
  Heldig du som allerede har fått flyttet ut i drivhuset. I dag og i går har vi arbeidet med å lage arbeidsbenk, men ingen av oss er noen kløpper der. Det må nok bli min kjære far som må trå til igjen. Flink snikker =)
  Nå begynner det å haste med å få det i gang!
  Så flott med mange knupper som bare venter med å springe ut! Herlig!

  SvarSlett
 3. Skal si at agurkplantene dine var voksne :-) Denne tiden av året er nesten den aller morsomste - det spirer og blomstrer over alt - i drivhuset altså :-) Ha en god søndagskveld!

  SvarSlett
 4. Tænk, at forskellen er så stor! Det er tankevækkende. Godt at du fik styr på temperaturen, og at planterne ikke tog skade.
  Det er flotte agurkeplanter du har.

  Ha' en god søndag aften.
  Ina

  SvarSlett
 5. Gøy at du viser slike forskjeller!
  En tror det nesten ikke før en ser det.
  Jeg har ikke tilleggslys og sår defor mye senere,ellers blir det bare lange slanter av alt.

  Ha en god planteuke :)

  SvarSlett
 6. Oi, så stor forskjell ja! Tøft å se med/uten-bilder som dette. Og så får jeg litt dårlig samvittighet for mine små frøplanter, hehe...

  SvarSlett
 7. Det er deilig å se at det spirer hos deg også. vennene mine trodde det hadde klikket for meg da jeg plantet tomater og satt de i vinduet midt i januar.

  SvarSlett
 8. Tydelig forskjell, ja. Agurkplantene dine er jammen kommet langt, frodige og flotte!

  SvarSlett
 9. Som det våres til deg da:)

  Og anngående tangen, så tar jeg fra strendene det som har ligget i vær og vind i vinter, eller på høsten, når det har ligget i vær og vind hele sommeren osv.
  Tang er temmelig salt som fersk, så en kan ta den som alt har ligget godt innpå land, og blitt vasket av regn mm. Det pleier å være et godt tegn at den er blitt svart og porøs i solskinn. Fik å knuse med kraftige hagehansker.

  Eller, en kan ta den ferske tangen, legge den utover i hagen et sted,la den ligge minimum tre mnd i regn og vind(trøndervær til meg sjø,), og så bruke den i jorden/komposten.

  Basilikum har jeg i kjøkkenvinduet nå, sammen med persille. Alle er kjøpt på butikken, delt opp og planten i potter. Og du så mange planter en får! Tror det er sikkert hundre i en sånn krydderpotte. De vokser og trives. Håper jeg kan plante de ut etter hvert.

  :)

  SvarSlett
 10. Det var litt av en forskjell!

  Nå bugner det i drivhuset av både spirer og overvintrede. Mine agurker koser seg også der ute og er kommet omtrent like langt som dine. I fjor høstet jeg den første agurken i begynnelsen av mai. Deilig:)

  SvarSlett
 11. For en forskjell!
  Agurkene dine var jo enorme! Sånn er ikke mine enda, men det gjør ikke noe! Det er en fantastisk tid uansett - det spirer og gror over alt, og det er bare helt fantastisk!
  Men hva var det du hadde kjøpt på Claes Ohlsson, sa du? En termostat som styrer temperaturen? Type timer-aktig? Det er akkurat det jeg er på utkikk etter, men bare har funnet til 900 + frakt hos hobbydrivhus..

  SvarSlett
 12. Vad kul det måste vara med växthus så här års, du har ju riktig lubbna fina plantor. Mina ser nog mer ut som din fönstervariant..

  SvarSlett