torsdag 24. mars 2011

Bli med i småspirenes missekåring.

I våre dager blir det arrangert skjønnhetskonkurranser og missekåringer for alt fra gamle skrukkete oldemødre og til småjenter med våte tissebleier, og felles for de alle så gjelder det å bli kåret til den vakrest i landet her.

I den anledning tenkt jeg at nå er det sannelig på tide med småspirenes missekonkurranse også. De skal tross alt vokse opp til strålende skjønnheter som skal pryde våre ugressfrie hager til sommeren, og som alle vet, "den skal tidlig krøkes som god krok skal bli".

På grunn av spirenes unge alder antar jeg at missetittelen trygt kan brukes. Jeg har forstått det sånn at om du ikke er "frøken" så kan du risikere å miste den hardt tilkjempede tittelen. Når sant skal sies så er jeg litt usikker på hva frøkenbegrepet innebærer - kanskje det var i gamle dager de la vekt på sånt?

Nja, nok prat, nå er over til alvoret her.
Første deltaker er Buddleja davidii, sommerfuglbusk som er meeeeget opptatt av krig og fred og sånt. Stem på meg så skal jeg lokke alle nabolagets sommerfugler inn i din hage.


Neste deltaker ut er Cosmos bipinnatus 'Daydream' som også har hørt om krig og fred og sånt. Stem på meg for jeg skal stå i en krukke på din veranda og være en pryd for øyet helt til frosten kommer.

 
 
 
Som en god nummer tre kommer Coriandrum sativum, koriander som også mener noe om krig og fred og sånt. Stem på meg så skal jeg krydre din tilværelse gjennom hele sommeren.

 
 
 
Nummer fire Cobaea scandens blir den største av de alle og er en krig- og fredselsker av de sjeldne. Sånt er også veldig viktig. Stem på meg for jeg kan bli 6 meter lang og skal slynge meg rundt rekkverket så ingen ser at du ikke gadd å male det i år heller.

 
 
 
Neste deltaker er den ukjente gjøkungen. Krig er viktig, fred også og sånt. Stem på meg og jeg skal overraske deg og bli til det vakreste du noengang har sett.
 
 


Sist og minst har vi lille salatspire som nok er for liten til å delta, men etiske prinsipper får vike da det viktigste er å oppfylle kvoten. Stem på meg for jeg blir til å spise opp. Lille salat bryr seg ikke om krig og fred og sånt.

Hvem av disse håpefulle små syns DU er vakrest i landet her. Stemme avgis i kommentarfeltet, og du kan stemme så mange ganger du vil.

Ha en fortreffelig aften, og snart er det helg :-)12 kommentarer:

 1. Ha-ha:D Herlig! Nå lo jeg godt:) Du er artig:) Jeg stemmer på miss cobaea og frøken kosmos. Det er mine favoritter;) Så artig det må være å være spire hos deg, da! Missekåring og greier. You've made my day! Ha en flott kveld:) Cathrine

  SvarSlett
 2. Så morsomt =) Da stemmer nok jeg på Buddleia davidii, for sommerfugler i hagen vil vi ha! Og så er jeg litt nysgjerrig på gjøkungen, det blir nok en god nummer to fra meg ;o)

  SvarSlett
 3. Såååå morsomt!
  Du finner på det....:)
  Jeg stemmer på miss cobea og gjøkungen.Liker overraskelser,he-he
  Ha en fortreffelig kveld :)

  SvarSlett
 4. Hei! Stemmer på Miss Gjøkunge, tror det blir det flotteste vidunder verden har sett! :-)

  SvarSlett
 5. Stemmer helt klart på koriander. Det er den smukkeste, harmoniske, symemstriske og mest klare i farven.
  Jeg har også lige spist en karry-ret med frisk koriander til. Det er vindunderligt.
  Gøgeungen er lidt interessant ... men det bliver koriander.

  Hilsen Ina

  SvarSlett
 6. he, he.. En slik morsom avstemning må jeg være med på. Jeg stemmer på Cosmos "Daydream". Det er jammen tid for å dagdrømme.. sånn innimellom snøbygene. En fortreffelig kveld til deg og spirene.

  SvarSlett
 7. Kjempegøy kåring! :)
  Min stemme går til sommerfuglbusken, den var så grønn og frodig. Dessuten vil jeg gjerne ha sommerfugler i hagen - de er fine fotomotiv! ;)

  SvarSlett
 8. Gøy! Stemmer på Gjøkungen. Syns jeg kjenner den godt igjen fra i fjor, men kommer ikke på hva det var. Pene blir de alle sammen! :-)

  SvarSlett
 9. Herligt indlæg. Jeg stemmer for sommerfuglbusken, da jeg ikke kan få liv nok i haven.

  Ha' en dejlig aften :-)

  SvarSlett
 10. Tror sandelig det må bli Cosmos daydream for den har jeg sådd selv. Gjøkungen ser ut som en Dahlia.....men det synes jeg sikkert bare fordi jeg har sådd den også selv:)

  SvarSlett
 11. Det må bli Gjøkungen, for jeg har selv opplevd at ukjente spirer har blitt til flotte blomster, ja og ugress da,)
  Likner forresten på noe jeg hadde engang, men husker ikke utfallet.

  Anngående tangen som har ligget på land og blitt sort, så skyller jeg ikke den.
  Jeg har mange steder rett nedenfor her som jeg følger med i vinterhalvåret, og tørket sort tang er jo mye lettere enn våt da.
  Lett å ta med seg.

  Gosj..Så fiiine gule støvler du vant!

  :)

  SvarSlett
 12. Jeg stemmer på koriander!
  Gjøkungen minner farlig om rød grodblad Plantago major rubrifolia :) Selvsår seg og avkomma blir også røde :) Me like!

  SvarSlett