lørdag 1. januar 2011

Startskudd for såsesongen 2011 har gått.

Noen timer før nyttårsrakettene går til himmels går også startskuddet for såsesongen her i huset, og mens lukta av pinnekjøtt sakte siv ut i rommet henter jeg fram såjord, potter, frø og alt det andre som trengst for å få frøa trygt i jorda. Yes, nå er jeg i gang og sommeren kan trygt komme :-)Merkepinner ble laget dagen før og frøbkoksen kommet frem fra "kjølerommet", den er betraktelig slankere nå enn for noen uker siden da jeg sendte lykkeposer med frø rundt om i landet. Alltid hyggelig å kunne gi bort det en ikke trenger selv.


For å få frøa jevnt fordelt i pottene, og så de ikke klumper seg i ene hjørnet må det et par glass rødvin til. Bare akkurat nok til jeg bli stø på hånden, og det er jo tross alt nyttåraften.


Staudefrøa setter jeg i kasser som tidligere har vært brukt til sopp (tror jeg det var). Disse fikk jeg med noen som jobber på kantinen på jobben. De kan stables opp på hverandre om en ønsker det. Praktisk.Her finn dere sålista for 2011 om det skulle være interessant. Det har riktignok kommet til et par tre sorter til, og en skal ikke se bort ifra at det også vil komme flere til etterhvert ;-) Av en eller annen merkelig grunn har sålister en tendens til stadig å utvide seg.

Kleopatras nål har jeg prøvd å så før uten å lykkes, så jeg håper på bedre hell denne gangen.Som det seg hør og bør for en systematiker er alt lagt inn på excel med navn, bilder, så-, spire- og prikletidspunkt.Og husk for all del på at jeg setter veldig stor pris på at du legg igjen en kommentar, Det er alltid så hyggelig å høre fra dere der ute :-)
Ønsker dere alle et godt nytt hageår.

13 kommentarer:

 1. Godt nytt år til deg, der var såsesongen din i gang!
  Et par rødvinsglass til såingen må jo gjøre underver...

  SvarSlett
 2. Så oversiktlig såliste du har laget. Lykke til med spiringen.

  Godt nytt år!

  SvarSlett
 3. Så flink du er! Her er det tenkestadiet ennå, men kanskje jeg får rota meg til å så i helgen. De må jo stå inne noen dager først, før de ryker ut! Hvordan lager du merkepinnene dine? Bruker du en Dymo? Vi har også en sånn =) Det er litt styr å skrive på med tusj, og så forsvinner bare teksten....
  Ønsker deg et Gpdt Nytt Hageår!
  Klem!

  SvarSlett
 4. Ja nå ble jeg imponert! Lykke til med spiringa og det nye hageåret.

  SvarSlett
 5. Jeg lager også sålister i excel men ettersom våren blir til travel forsommer husker jeg ikke på å følge opp. Kanskje jeg skal la det være et nyttårs forsett.

  Godt nytt år!

  SvarSlett
 6. Godt nytt år til deg også! Jeg må si at jeg er imponert over en tidlig start hos deg. Her er frøene lagt i vann, så i løpet av noen dager kommer de vel i jorda.

  SvarSlett
 7. God såing, og godt Nyttår!

  (Har funnet fram staudefrøene, jeg!)

  SvarSlett
 8. Godt nytt år til deg også!!!
  Det var tidlig hageplanlegging, men nå skjønner jeg at planting i vinduskarmen etter påske, er for puslinger ;-)
  Skikkelig system du har der *imponert*

  SvarSlett
 9. Heisann!


  Beundrer alltid alle som er så systematiske. Jeg er det jeg også, på mitt vis, men jeg har ikke i nærheten av systemet ditt!

  Ønsker deg et flott og rikt groår!

  Skal bli spennende å følge med på spiring og alt annet som skal til før det høstes. Vi hadde de nedlagte grønne tomatene til pinnekjøttet. Jeg syntes det var helt utsøkt!
  Koselig å bli kjent med deg ;:OD)

  SvarSlett
 10. Her var det noen som har kommet igang, men jeg har også funnet frem såjord og frøboksene idag. Og ikke minst kikket etter frø på nettet.
  Har lagt deg til i blogglista mi, så skal jeg følge hageåret ditt. Jeg pusler litt i det små, så får jeg se hvordan det utvikler seg. Ønsker deg et riktig godt nytt år!!!

  SvarSlett
 11. Godt nytt år til deg også:)

  Jeg har ikke tenkt så langt som til såing enda, vet heller ikke om jeg kommer til å så noe. Har noen frø av petunia, pelargonia og blodbeger som snart skulle vært i jord da.

  Lykke til med spiringa:)

  SvarSlett
 12. Hei!
  Ser det er mange gode tips å hente her på bloggen din. Det er veldig nyttig for meg som er nybegynner.
  Følger gjerne bloggen din.
  Så startskuddet har gått allerede. Jeg får komme igang da.
  Takk for hyggelig kommentar på bloggen min.

  SvarSlett
 13. Jeg har i lengre tid lett etter noen som har erfaringer med og så georginer fra frø. Prøvde i fjor hvor jeg stort sett bare kastet noen frø i jord, satte dem litt rundt omkring i stua og fikk til alt. Fikk da helt dilla og bestillte masse slag på nettet, men mye dør og mye spirer ikke. Kanskje jeg hadde vel mye flaks i fjor. Har i tillegg plantelys i år, det hadde jeg ikke i fjor.

  SvarSlett