fredag 14. januar 2011

Sesongens første spire.

Da har de første spirene av Rhodochiton atrosanguineum - Blodbeger dukka opp i såpottene. Det er alltid ekstra stas med årets først spire. Jeg har juksa litt så bildet under er riktignok fra juli i fjor.
Her derimot ser dere årets Blodbegerspirer. De kommer veldig ujevnt, og den første dukka opp allerede forrige fredag og jeg trodde lenge at det var den eneste som hadde tenkt å spire i år. Nå ser det heldigvis ut som de holder på å få fart på seg.


Her kommer etternølerne, den ene med frøet sittende godt fast på toppen.I dag tok jeg frem såjord og potter igjen og fikk blant annet sådd Meconopsis quintuplinervia - Blåklokkevalmuesøster , Meconopsis integrifolia, Meconopsis cambrika , seks forskjellige typer tomater og tre typer chilli. Stemor 'Rococo' ble også sådd.
Jeg gleder meg veldi til kan gå ut i drivhuset og det ser sånn ut. Chillien er fremdeles grønn, men tomatene har begynt å modne.
For spesielt interesserte finn dere sålist her

13 kommentarer:

 1. Så flott da! Det er alltid en lettelse når disse vriene blodbegerene spirer. De spretter opp her også, og det er jeg glad for.

  SvarSlett
 2. Gratulerer :-)
  Et hyggelig syn!

  SvarSlett
 3. Ingenting her foreløpig, og jeg sådde 26.desember =( Men jeg har heldigvis ei plante i kjelleren, og den skal jeg ta stiklinger av straks! Viola Yesterday & Tomorrow spirer i alle fall!
  Tomater, ja! Burde jeg så de nå?

  SvarSlett
 4. Jeg har frø om du vil ha, bare stikk innom :-)
  Du kan sikker vente litt til med tomatene, men med planterom og drivhus er det bare å sette i gang så får du høste tomater tidlig.

  SvarSlett
 5. Du er iherdig! Ønsker deg en fin helg!

  SvarSlett
 6. Så bra det spirer og gror !! God betaling for innsatsen håper eg !!

  SvarSlett
 7. Her spirer også blodbegerne. De ble stående litt for lenge på badegulvet der det er for dårlig lys, så noen av dem er blitt litt slengete, men etternølerne ser bedre ut......

  SvarSlett
 8. Morsomt å følge med på spiring rundt i hagebloggene. Venter spent på spirer jeg også, ingen føreløpig. Hvordan har dine blodbeger stått til spiring? Fine merkepinner!

  SvarSlett
 9. Mine står til spiring på kjøkkenbenken under lysrøret som står på døgnet rundt. Etter ca en uke får de ett døgns opphold på varmekablene på badet, så inn igjen på kjøkkenet.
  Dette funker alltid.
  Første gang jeg sådde hadde jeg de på badegulvet, men ingenting spirte. Tror det ble for lite lys og for mye varme.

  SvarSlett
 10. Heisann!

  Spennende, fin tid du går i møte.
  Ha go' hælj!

  SvarSlett
 11. Så bra at det spirer. Jeg har et par blodbegerplanter til overvintring i drivhuset, men skal så noen nye også. Det er vel på tide å få frøene i jorden snart.

  SvarSlett
 12. Å så deilig når det begynner å spire om våren :) Håper at eg ein gong har drivhus, sånn at eg kan så vinterstid. Har desverre for liten plass inne. Har ikkje noke ledig rom der eg kan ha både varme og lys, men en gong....... Har forresten skifta bakgrunnen i bloggen min, har ikkje vore heilt fornøgde med den sjøl. So då prøvar eg denne inn til vidare :)

  SvarSlett
 13. Må si jeg er litt misunnelig på de som har drivhus. Så kan komme igang så tidlig med såing.
  Jeg må nok bruke litt av kjøkkenbordet i år også til planter. Det blir gjerne litt for varmt der etter hvert da plantene skal stå litt kjøligere etter spiring. Skal jo bruke min innglasset veranda etter hvert, men det er litt for kaldt enda.

  SvarSlett