tirsdag 29. juni 2010

Nye blomster i min hage del 2

Papaver croceum ‘Flamenco’ som jeg sådde i vinter.


Papaver lateritium ‘Flore Plena. Denne sådde jeg for noen år tilbake, frø henta jeg fra den omreisene frøboksen fra HageGal. Det var Harryford som hadde lagt frøa i boksen.
Meconopsis betonicifolia ‘Alba’, kvit valmuesøster. Jeg kjøpte frø av blå valmuesøster på nettet, og de tok et par år før de blomstret. I mellomtiden var jeg på jakt etter frø av den hvite, men det var ikke så lett å finne. Den dagen jeg endelig kom over frø og skulle til å bestille, blomstret de jeg hadde sådd. Stor var gleden da det viste seg at en av de var hvit.
Og blå…. de er veldig vakre.

Anemone multifida ‘Annabella Rubra’. Selvsådd, og blomstret for første gang i fjor. Nydelig rødfarge.Papaver orientale ‘Royal Wedding’, også en jeg har sådd for et par år siden.
Her et nærbilde.7 kommentarer:

 1. Skjønner det er noko eige med det ein har sådd sjølv. Eg visste ikkje at det fantes kvit valmuesøster. Den blå frør seg og trivst godt her hos meg, så ein kvit hadde vore kjekt og !! Valmuene dine var flotte og den anemonen... Nydlig !!

  SvarSlett
 2. Valmuesøster er en vakker staude. Jeg har hatt en blå Valmuesøster i flere år, og ønsker meg flere. Både blå og hvit.
  Den hvite er nydelig!

  Ønsker deg en fin sommerdag.

  Klem fra Bente

  SvarSlett
 3. Ja det er jo ekstra stas med de en sår selv. Blir liksom mer spesielt.
  Lekre blomster hos deg!

  SvarSlett
 4. Hei på deg og takk for at du tittet innom meg.
  Så heldig du er som har hvit valmuesøster da, den var riktig så søt og den må jeg også forsøke å få tak i.
  Når det gjelder steinen som jeg har brukt i hagen hos meg er det stein som jeg både har tatt fra steinrøysa ved siden av oss samt at svigers har hatt med masse som de har plukket langs elva på Otta. Hihi, tror tomta vår veier en del med all den steinen...hihi.
  Og når det gjelder Constanse Spry er det definitivt et må-ha-rose. Man skal lete lenge etter å finne en så flott rose.
  Ønsker deg en strålende dag! Her har det regnet i 2 dager nå så nå vil jeg ha sol snart. Men ryktene sier at godværet kommer tilbake i morgen.
  Klems til deg!

  SvarSlett
 5. Heisann!

  Nesten skamfull for å si det, men i dag er alle valmuer - vanlige store røde, spadd opp fra urtbedet. De tok helt over, og urtene fikk ingen plass.
  Røttene skal jeg grave ned et annet sted. Hadde vært fint med noen mer sjeldne også ;:OD)
  Du viser noen helt fantastiske ;:OD)

  SvarSlett
 6. Så lekre blomster! Valmuer er vakre.

  Ønsker deg en fin dag. Hilsen Margrethe

  SvarSlett