søndag 6. juni 2010

Acer palmatum 'Orange Dream'Nydelige farger på denne lønna som heldigvis har overlevd den harde vinteren som vi har hatt i år. Ikke frøs den noe tilbake heller heldigvis. Her er et bilde tatt litt mer på avstand.


Denne blir 2,5 meter høy.


Her er et bilde av Acer shirasawanum ‘Aureum’ Japansk fullmånelønn på norsk i følge HildeG på HageGal.Virkelig flott denne også, og den blir ikke fullt så høy, ca 2 meter.


12 kommentarer:

 1. Du og du så vakre blad! Og så kjekt at dei ikkje blir så store.

  SvarSlett
 2. Oj.. det var noen lekkerbisken...er.. hang meg opp i stavingen her Ha-haa!

  SvarSlett
 3. Har ein japansk lønn i min hage. har alltid hatt lyst på fleire. Og lysta vart ikkje mindre etter dei flotte bileta du viser her !! Takk. Og ha ei fin veke !!

  SvarSlett
 4. Aureum står på min ønskeliste. Nydelig lønn som så mange av disse.

  SvarSlett
 5. Der var din Aureum, ja :) Orange Dream kjøpte jeg også på Ramme i fjor, men den døde dessverre i vinter. Nydelige blader på den også! Må få tak i den igjen kjenner jeg :)

  SvarSlett
 6. Nydelige farger på begge to.
  Siden de ikke blir så høye så er det en super ide og heve beddene,takk for tips

  SvarSlett
 7. Heisann!

  Tusen takk for hyggelig kommentar på bloggen min.
  Trodde nesten jeg var kommet til høsten da jeg åpnet bloggen din!
  Nydelige farver og artige trær!
  Ha ei flott uke ;:OD)

  SvarSlett
 8. 'Orange Dream' lever virkelig opp til navnet sitt. Nydelig rett og slett :)

  SvarSlett
 9. Utrolig flotte farger på de to der! Og så bra at vinteren ikke klarte å ta knekken på dem! Nå klarer de det meste, tror jeg! Acer er flotte trær!

  SvarSlett
 10. Heisan !! Den lys rosa rhododendronen du såg på min blogg heiter : Rhod.yak.Percy Wieseman. Det står at den blir ca. 70cm høg og at den er hardfør !! Kjøpt på hagesenter for ein del år sida. Her er komen litt regn i natt ser eg. Må ut og kjenna kor langt ned i jorda det er vått. Er redd det bare er overflaten.... Go`helg !!

  SvarSlett
 11. Hei,
  Nå har jeg vel flaks hvis du ser dette, men, jeg gjør et forsøk... I borettslaget jeg bor, har vi flere japanske lønnetrær (blodlønn), og jeg synes de er så vakre. I år kom det "neser" på ett av dem, og jeg har høstet en del av disse. Har nemlig hatt så lyst på en til terrassen, men synes de er så dyre (ca 1.700 på hagesentrene her). Men med frø kan det kanskje bli en likevel, til å dele plass med den vanlige norske lønna jeg spadde opp på en tur til Gjerstad. Den var litt tufs etter planting, men nå har den nye skudd, og jeg gleder meg til at den skal skyte i været neste år (har planta den i en ganske stor forsinka søppeldunk fra Ikea, tenkte det samme for denne nye etter hvert).

  Men jeg vet ingenting om hvordan jeg skal gå frem. Når bør jeg så frø? Hvor mange frø bør jeg så? Tenkte at jeg kanskje burde ha 4-5 planter som jeg etter at de får litt størrelse "fletter" stammene til eller noe sånt, slik at de gror sammen etter hvert, og jeg kan holde stammene fri for greiner slik at jeg får en pen bar stamme med en "ball" av greiner med blader øverst. Vet du noe om hvor store plantene må bli før jeg kan plante noen stykker sammen for å "samle" dem, eller bør jeg f.eks. legge flere frø i samme hull i jorda? Bør jeg f.eks. så dem inne nå i høst, så la dem godgjøre seg inne frem til mai-juni når det begynner å bli passe varmt ute, og da plante dem i en stor potte ute? Eller må de stå inne enda lenger? Hva slags jord bør pottene ha? Hva med drenering, gjødsel osv?

  Som du forstår, er jeg passe grønn på dette, men har så inderlig lyst til å få det til! :)

  Tusen takk skal du ha - all input du kan komme med, setter jeg stor pris på! :)

  SvarSlett
 12. Så hyggelig at du traff på bloggen min da :-)
  Jeg har ingen erfaring med å så lønnetrær, men jeg tror det beste er å etterligne naturen så godt det lar seg gjøre.
  Du kan så et par frø i hver krukke om høsten og la de stå ute til våren. La de stå ubeskyttet litt opp fra bakken (pga drenering), legg en duk over (for å hindre ugress i potta), og det er bare en fordel om de blir dekt av snø.
  Når dagene blir lysere tar du vekk duken/kledet for å slippe lys til spirene som forhåpentligvis kommer :-)
  Lønn vokser utrolig sent, og hvordan de er å flette vet jeg ikke.
  1700 kr for en lønn er ikke mulig... en japansk blodlønn koster vel ikke mer enn 200 - 300 kr???? Så sant de ikke er flere meter høye da. Du får ta å titte litt rundt om på nettet, eller på andre hagesentre så er jeg helt sikker på at du finner mange som er billigere. Håper dette var forståelig, om det er mer du lurer på, ta gjerne kontakt og du kan også søke på hagegal.no. Der får du svar på det meste som har med hage å gjøre.
  Lykke til.

  SvarSlett