lørdag 12. juni 2010

Jeg har besøkt "verdens" beste gartneri

I dag har jeg vært på planteshopping i øsende regnvær. Det er som regel da det passer meg best, for på finværsdager prioriterer jeg hagen. Jeg drister meg også til å påstå at det lokale gartneriet, Holmbergs gartneri, er verden beste på service.

Her kan dere se hva jeg dro med meg hjem for den nette sum av 2000 kr. I tillegg til å runde kjøpesummen av til nærmeste tusenlapp, fikk jeg også med meg diverse annet.
Bildet under viser Rhododrendon ‘Gomer Waterer’Fire stk poda syrentre, to Syringa vulgaris ‘Katherine Havemeyer’, ett Syringa vulgaris ‘Belle de Nancy’ og ett ‘Michel Buchner’, henholdsvis med hvite og blå blomster. Skal bli spennende å se den blåfargen.


Tenkte jeg skulle plante de som en fri hekk for å skjerme for innsyn til plattingen. Det er på tide jeg får fjernet de nesten to meter høye såkalte “krypfuruene”. Eneste grunn til at de fortsatt er i live er at de skjermer deler av plattingen for naboen.

Her er litt mer av fangsten, en Acer pal. ‘Atropurpureum’ som jeg fikk gratis da jeg kom til å nevne at jeg kjøpte en ‘Bloodgold’ i fjor som mista alle bladene på sommeren. Den stod i en potte ved inngangsdøra, og i vår viste den ikke livstegn og havna på komposten.


I tillegg så tok han ikke betalt for de to staudene Iris germanica ‘Harbour Blue’ og Hosta fortunei ‘Aureomarginata’ som jeg plukket med meg sånn i forbifarten :-)
Flotte bladfarger på denne synes jeg.


Og sist men ikke minst, mitt første plommetre :-) ‘Herman’ med blå plommer. Nå er det bare å smøre seg med tålmodighet og vente på første plomme som helt sikker vil bli behørlig presentert i bloggen.
God lørdagskveld til dere alle.

6 kommentarer:

 1. Det er min erfaring også, at det er best service i hagesenteret hvis man går dit på en regnværsdag. Men hvordan kan han drive butikk når han gir bort så mange planter? Enten må plantene være overpriset i utgangspunktet, eller så er det like før du ikke har hagesenter der lenger, han kan komme til å gå konkurs.

  SvarSlett
 2. Tja - han er nok temmelig sikker på at jeg ikke drar på plantasjen neste gang jeg skal ha noe :-)
  Og de fleste gangene bruker han han bare å "runde av sluttsummen". Jeg er temmelig sikker på at Holmbergs gartneri kommer til å eksistere i flere år fremover.

  SvarSlett
 3. Litt av en fangst! Ja, Holmberg`s er et flott gartneri, og servicen blir sikkert bedre jo mer en handler =) Nydelig farge på den Rhododendron`en. Selv er jeg på jakt etter en lilla. Men nå har jeg nettopp kjøpt datautstyr til guttene, så det må vente!
  Kos deg i lørdagskvelden!

  SvarSlett
 4. SÅ mye lekkert!! Ja jeg har også vært på gartnerier i dag og svidd av en god del ja.. sukk. Men det er jo moro da.
  Gøy med god service, da kjøper man jo mere og kommer igjen. He-he.

  SvarSlett
 5. Kjenner det krible når eg ser slike handlerunder. Ser du fekk deg ein rosa rhododendron. :) No får me håpa på godt plantevær. Fortsatt go`helg !

  SvarSlett
 6. som som Hostaelsker bet jeg meg fast i det siste bildet :))

  mye flott her for 2000,- !!

  SvarSlett