mandag 6. desember 2010

Bloggkalender luke 6 - Fuglebesøk -


Da har vi kommet til den andre uken i advent, og luke nr 6 skal åpnes. Ordet i dag er BESØK

I går fikk jeg en hyggelig, men dog ufrivillig visitt av en småfugl som bruker å besøke foringsbrettet. Jeg satt i stua og plutselig hørte jeg et smell i vinduet da en lite stakkar i kampens hete fløy rett inn i glassruta.

Forskrekket kikka jeg ut gjennom vinduet og i første omgang kunne jeg ikke se noen i nysnøen som hadde kommet, men da jeg så bedre etter skimtet jeg noe som så ut som halefjær som stakk opp av alt det hvite. Jeg fikk på meg skoa i en fart, nappet med meg kameraet og sprang ut. Dessverre så tok jeg ikke bilde av halefjærene som stakk opp, det så unektelig ganske så komisk ut, men jeg var redd stakkeren skulle drukne så jeg tok forsiktig tak i halefjærne og dro frem denne her. Søt ikke sant?
Den så ganske så rystet ut etter sammenstøtet, men heldigvis var den like hel. Det var litt vanskelig å manøvrere kameraet i ene hånden samtidig som jeg holdt fuglen i den andre, men det ble ok bilder likevel. Nå vet jeg ikke hva detter er for en slags fugl (og det er jo ikke noe nytt) så er det noen som kan hjelpe?
Kanskje lettere å se på disse bildene.
Nå har den kviknet litt til og med et par vingeslag kom den seg bort på gelendetet til verandaen. Ett minutt senere fløy den sin vei. Håper den er forsiktigere neste gang.
Det er ikke første gang fugler flyr inn i vindusrutene hos meg. Det kan dere se her 

7 kommentarer:

 1. Den ligner på en spurv, kanskje en gulspurv, og da mest trolig en hunn! Men jeg er ingen fugleekspert, jeg heller ;)
  Her kræsjer også fuglene i de store vinduene våre! Heldigvis går det som regel bra da!

  SvarSlett
 2. næmmen staaakaaars!!! Godt du fikk han opp av snøen. Søt liten kar.

  SvarSlett
 3. Så godt at du fikk hjulpet den. Det kan nok ligne på en gulspurv, ja. Men jeg er heller ingen fugleekspert, så sikker er jeg ikke.

  SvarSlett
 4. Heisann!


  Takk for hilsenen. Vi har hatt noen flotte dager i Arles. Det har regna litt og vært kjølig, men det har ikke påvirka besøket. De franske lærerne, rektor inkludert, er fantastisk hyggelige - og vet ikke hva mer godt de kan gjøre for oss.
  Dette blir sannsynligvis ikke siste tur. I morra tidlig er det hjem til snøen! Godt du minner oss på hva det er...

  SvarSlett
 5. Det var litt av et besøk. Veldig søt i alle fall. Slik er det hos meg også, stadig er det fugl som flyr på vinduene (ennda de ikke er spesielt rene). Vi har store vindusflater som kanskje forvirrer fuglene.

  SvarSlett
 6. Et noe uventet besøk, - godt at du fikk reddet stakkaren.

  God tirsdag til deg!

  SvarSlett
 7. Hei :)
  Det ser for meg ut til å være en grønnsisik. Søt liten fugl.

  SvarSlett