lørdag 10. september 2011

Klematisene har startet blomstringen

Da har klematisene endelig startet blomstringen. Sent men godt, og nå er det bare å håpe på at frosten lar vente på seg til de har blomstret ferdig.

Først ute var 'Romantica' som startet for et par uker siden.


Den er litt vanskelig å ta bilder av, da kameraet mitt ikke klarer å fangen den virkelige fargen. Den er mørkere enn bildene viser.


Dette er 'Piilu' som i likhet med 'Romantica' er fra en import fra Estland.


Vakre støvbærere.


'Hagley hybrid' kjøpte jeg i sommer og er et nytt hyggelig bekjentskap.
'Ruutel' også fra estlandsimporten.


10 kommentarer:

 1. Skønne clematis, håber de får lov at blomstre længe.
  Jeg er vild med de blomster, men har desværre ikke selv haft den store succes med dem.
  Synes de småblomstrende er dem der er mest held med for mit vedkommende.

  SvarSlett
 2. Flotte klematis! Romantica var nydelig. Piilu klarte desverre ikke sist vinter hos meg. Ruutel har jeg også. Så flotte bilder du har tatt av den.

  SvarSlett
 3. Flotte klematiser. Ja frosten kan holde seg unna lenge enda, og godværet kan fortsette i mange uker framover:)

  SvarSlett
 4. Nydelige klematis hos deg. Mine blomstrer også nå, synes det er litt pussig. Tidligere år har de jo blomstret før. Hm...
  Uansett, ha en strålende søndag :)

  SvarSlett
 5. Nydelige bilder! Jeg har også Romatica, og den er som du sier ikke lett å ta bilde av for den er mye mørkere enn det bildet viser. Støvbærerene du har tatt bilde av er så vakre.

  SvarSlett
 6. Vackert, vackert, clematisar er en fryd så her års. Estlandsimport, jeg fikk en netadresse i våres men er det vanskelig å importere til Norge? De hadde masser av fristelser og det er litt langt å hente planter hos Pappa hver gang..

  SvarSlett
 7. Så mange flotte clematiser du har! Jeg tror jeg må skaffe meg flere, jeg også. Er nok ikke flink nok til å ha blomstrende planter hele sesongen...

  SvarSlett
 8. så flotte klematis du har! Nydelig :) falt helt for den første der, synes det er så fint når det bryter andre farger gjennom, ikke som mønster, men som fargeavvik (nesten).

  SvarSlett
 9. Flotte klematis!
  Og det finnes jo så mange at det kan være vanskelig å velge..
  håper frosten holder seg borte en stund til:))

  SvarSlett
 10. Nydelige er de!
  Jeg prøver meg med Hagerly Hybrid og en annen som jeg ikke husker - som er rød/burgunder (President?). Jeg har pakket de to inn og de står i stoooore krukker. Så har jeg en som ligner på Piilu som jeg prøver å overvintre i en mørk jordkjeller - siden jeg bor i Tromsø (sone 6-7). Får flere og flere planter etterhvert i jordkjelleren he he

  SvarSlett