mandag 19. september 2011

Høstblomstring

Høsten har kommet, men til tross for ukevis med regn blomstrer det i hagen. Nå er det bare å krysse fingrene og håpe på at frosten holder seg borte i noen uker til. Natt til lørdag var det rim på plenen, og isskrapen måtte frem for å fjerne isen på bilvinduene. Heldigvis gikk det ikke ut over blomstringen.

Solhatt - Echinacea 'Hot Papaya'. første bildet er med det samme den springer ut. de to neste er noen dager senere. Denne er ny av året og blomstrer for første gang. Jeg angrer ikke på dette kjøpet.Vakker rødorange farge som lyser godt opp nå på høsten.


Scabiosa caucasica 'Isaac House' som jeg har sådd selv for noen år tilbake.Klematisen 'Huvi' fra estlandsimporten.


Sommerfuglbusk - Buddleja davidii får besøk av sommerfugler. I perioder er der mengder av admiralsommerfugler på besøk.Gerbe rose er ble plantet i fjor høst og klarte seg utmerket i den kald vinteren som var.Lychnis coronaria 'Occulata' sådde jeg i vår. Lavandula angustifolia 'Hidcote Superior' sådd i år.


Storhjortetrøst - Eupatorium purpureum som jeg har fått av snille hagegale.

Ønsker dere alle en fortsatt god kveld.

7 kommentarer:

 1. Mye fint som blomstrer hos deg fremdeles. Flotte bilder. Hot Papaya var lekker.

  SvarSlett
 2. Vilken fin clematis du importerat. Skulle gärna ha fler Clematis, din var fin. Och själsådd scabiosa, vacker blå. Den hjortetrösten som har så rosa blomster, er den grön eller mörk i bladen? min grönbladiga har så blassa blomster. Och solhatten, ah!! vilken ljuvlig färg, både den gula och aprikosa, underbar :)

  SvarSlett
 3. Høstblomstringen er sterkt undervurdert! Og så flott med egensådd. (Hvorfor mislykkes jeg alltid med Scabiosasådden? Kanskje dette blir året den slår til :-) )

  SvarSlett
 4. Nydelig blomstring! Får håpe frosten holder seg unna en stund til slik at du fortsatt kan glede deg over disse:-)

  SvarSlett
 5. Lekkert!
  masse godt her, finest var nå solhatten :)

  SvarSlett
 6. Kjempefin solhatt!..forstår at der må jeg utvide sortemantet:)
  My flott hos deg enda...håper at frosten holder seg borte:)

  SvarSlett