søndag 4. september 2011

Dahlia og sommerblomster

Også i år sådde jeg mange forskjellige typer Dahlia og her er noen av de som dukket opp fra frøposene. Litt valmuer og annet har riktignok sneket seg med på bildene, også de har jeg sådd.

Unntaket er Cosmos atrosanguineus eller sjokoladekosmos som den blir kalt på norsk. Navnet har den fått fordi den lukter som sjokolade, noen den faktisk også gjør.

Den kjøpte jeg på gartneriet i vår. Om det er noen som kan gi meg et godt tips på hvordan jeg overvintrer den vil jeg bli glad.Gult er ikke min favorittfarge, men jeg må innrømme at den lyser godt opp i bedene, og når jeg ser etter så har jeg nok flere gule blomster rundt om i hagen enn jeg trodde :-)


Ønsker dere alle en riktig fin søndag.


7 kommentarer:

 1. Dalia er noen vakre individer, æ har masse av de sjøl, bare må ha dalia om sommeren, de blomstrer jo hele tia, flotte bilder, ha en fin søndag, hilsen Lisbeth O)

  SvarSlett
 2. Her var det mye pent å hvile øynene på ,dalia er en nydelig blomst som en ikke får nok av.
  Ha en fin søndag ,Marit.

  SvarSlett
 3. Så nydelige blomsterbilder, du har satt sammen noen flotte collager!!

  SvarSlett
 4. Nydelige rett og slett! Gult er ikke min favorittfarge heller, men det var da noen flotte eksemplarer du viser :-)

  Og du, når det gjelder overvintring av Sjokoladekosmos overvintret jeg en for første gang i vinter. Jeg stusset den litt for å lage stiklinger (som dessverre døde) og overvintret den på samme måte som jeg gjør med Pellis og Fuchsia. Dvs her hos meg står de i kjelleren og får litt lys hver dag, tempen ligger på mellom 5 og 10 grader og så får de litt vann av og til.

  Overvintringen gikk helt strålende, faktisk bedre enn med mange av de andre plantene og i år har den blitt helt enormt stor :-)

  SvarSlett
 5. Så flotte collager! Mange nydelige dahlia hos deg i år.

  SvarSlett
 6. De gule Georginene var utrolig skjønne!

  SvarSlett
 7. Kjempeflotte georginer og cosmos...
  jeg prøvde meg med sjokolsdecosmos i fjor, men min døde.Prøvde å overvintre den smmen med pelargonia men det gikk ikke.Skal prøve igjen:)

  SvarSlett