søndag 3. april 2011

Våren har kommet.

Da har våren gjort sitt inntog på Sunnmøre også - endelig! Natt til lørdag blåste snøen bort, og dagens fotorunde i hagen kunne avsløre at under snøen har våren ligget på vent. Primulaen har allerede sprunget ut, og det er helt utrolig hvor fort det går fra vinter til vår.Krokusen er på god vei, og det går nok ikke mange dagene før de spretter ut.


Meconopsis grandis - kjempevalmuesøster er også på vei opp. Denne sådde jeg vinteren 2008 så nå håper jeg at den vil blomstre i år.
 
Det siste bildet her er jeg usikker på hva er. Jeg håper det er Mertensia virginica - Klokkeøstersurt. Denne har jeg også sådd for et par år siden og den har aldri blomstret. Noen som kan hjelpe meg med hva det er??
 
 


10 kommentarer:

 1. Hvor er det dejligt for dig, at sneen er smeltet, og at forårsblomsterne står parart.

  Lyder som om Norge har vinter den ene dag, og forår den næste :-)

  SvarSlett
 2. Det er så fint når en finner litt liv og farger i hagen etter en lang vinter ,jeg må en runde hver dag og kikke etter vårtegn.
  Ha en fin kveld Marit.

  SvarSlett
 3. Så bra at våren kom så fort - snø - bart :-) Mange gode vårtegn i hagen din! Nå går det fort fremover!

  SvarSlett
 4. Fantastiske spirebilder! Det gjelder å få med seg alt som skjer i hagen nå fremover, for nå går det fort!
  Ønsker deg en ny flott våruke!

  SvarSlett
 5. Herlige bilder! Så spennende at du er usikker på hva noen er, og kanskje det blir blomstring for første gang - håper det blir blomstring!

  SvarSlett
 6. Ja, var det ikke herlig å våkne lørdagsmorgen med bare marker ute? Jeg hadde meg en runde i dag morges, og fant flere vårtegn. Meconopsis flere steder, Krokus, Aurikler, Aquilegiaer, Dicentra osv. Herlig! Og masse blomterløker på vei også!

  SvarSlett
 7. Våren har kommet til Os også, krokus snøklokker og mange andre løkblomster på vei. Primulaen er ikke kommet i blomst enda, men valmuene er på full fart opp, klem fra meg:)

  SvarSlett
 8. Flotte primula. Spirer om foråret kan man aldrig få nok af ;-)

  SvarSlett
 9. Primula i blomst allerede og mange flotte spirer - for en herlig tid! Det tar en stund før jeg kan se etter spirer, men snøen i hagen smelter i ekspressfart så det er ikke sikkert det blir så veldig lenge til det blir min tur.
  Ha en fortsatt fin dag.

  SvarSlett
 10. Så utrolig koselig å se disse vårbildene. Snøen i hagen vår er også i ferd med å forsvinne. Jeg gleder meg til å se hva som dukker opp i bedene, når all snøen forsvinner.

  Denne siste du lurer på, mener jeg at jeg burde vite hva er, men jeg kommer ikke på det. Men, det var noe kjent med den.

  Klem fra Bente

  SvarSlett