lørdag 9. april 2011

Agurk og avsløring av en ukjent!

I dag har jeg hatt den første dagen med opprydding ute i beda. Det var ikke mye jeg fikk gjort før det begynte å regne og dette til tross for at det var meldt bra vær til i dag. Jeg fikk da heldigvis rensket opp i det ene bedet før jeg tok til vett og flyktet inn i drivhuset.
Der inne vokser det så det knaker, agurken har startet blomstringen så i år blir det vel rekordtidlig agurkavling.


Denne er ca 5 cm lang, og så fort som de vokser er det vel ikke lenge før jeg kan høste.I et tidligere innlegg hadde jeg bilde av en ukjent spire som dukket opp i potten med sommerfuglbusker, og jeg fikk noen forslag på hva det kunne være. Krepsemor kom med forslag på Plantago major rubrifolia og det ser vel ut som at det var korrekt, eller hva mener dere?


12 kommentarer:

 1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 2. Ble ikke enig med meg selv. Er stilkene på Plantago så lange? Og, så hårete?

  SvarSlett
 3. Jeg kan desverre ikke med den "ukjente"... Men du så herlig med små baby-agurker allerede:) Jeg har ikke sådd de enda engang, jeg... Så det blir vel å løpe til gartneriet... Håper solen kommer til dere i morgen, og at søndagen blir flott:)

  SvarSlett
 4. Oy så langt agurkene dine har kommet moro.
  Kjedelig med regn nå en har blitt lovet noe annet , her har det vært en kjempedag men hurra det er vår.
  Marit.

  SvarSlett
 5. Tenk at du har agurkblomster alt! Spennende plante, jeg må slå opp på nett. Har ikke hørt om den før.

  SvarSlett
 6. Så lange agurker allerede? Jeg har ikke sådd agurker i år, kun tomat og søtpaprika! Men jeg har da knupper på tomatene =) I dag har det vært en fantastisk temperatur, og jeg håper virkelig det blir slik neste uke! Da har jeg nemlig fri =)
  Ønsker deg en fin uke!

  SvarSlett
 7. Det lyder næsten utopisk med dine fine agurker, du må vel have varme og tilskudslys. Som du skriver tidligere så er foråret da endelig kommet, har selv været i haven hele weekenden, skulle arbejde men det blev udsat.
  Henrik

  SvarSlett
 8. Hei! Har hatt noen problemer med at bildene går over i hvitt bilde med rødt kryss i det siste, men har ikke det på den du snakket om nå. Forstår ikke sånt jeg ;( Jeg skal høre med bloggspesialisten

  SvarSlett
 9. Heisann!

  I dag fikk også jeg renska litt opp i peon og maturtebedet. Heldigvis har været blitt som forventa, mye sol og varme. Drivhuset får vente. Tak- og veggplater blåste av og fór langt av gårde mens jeg var i Frankrike. Naboen fant dem! Det er riktig så luftig der nå. Over påske begynner moroa.
  Og sommerfuglbuskene må jeg huske på å ta fram i morra. De står i potter lagra under verandaen. Lurer på om de har klart kulda i vinter.

  Ville egentlig bare ønske deg en riktig go' påskeuke ;:OD)

  SvarSlett
 10. gosj.
  Agurkfrøene til mannen er vel ikke sådd enda..
  Morro å se fruktstand allerede!

  Gratulerer med finaleplass i konkurransen, god påske!

  SvarSlett
 11. Takker for tips om halsbånd med bjelle til katten, Lurt:) Det skal iverksettes så fort som mulig:) God påske:)

  SvarSlett
 12. Takk for kommentar hos meg. Ja nå går det fort - staudene popper opp og løkspirene er blitt store allerede. Spennende tider i alle hager nå!! Ha en fortsatt fin dag!

  SvarSlett