tirsdag 25. mai 2010

Tomatene vokser

Nå vokser det fort i drivhuset. Har vært bortreist i pinsa og det er tydelige forskjeller å se. Moro :-)
Agurkene har også virkelig så fått fart på seg. Da det er min far som har vannet i drivhuset mens jeg var borte, dro jeg veeeeldig forsiktig i “prakteksemplaret” for å forsikre meg om at den satt fast. Hvorfor ser dere lengre nede i innlegget.
Dessverre så mistet jeg flere planter som fikk rothalsråte. Noen når de var nyprikla, noen senere. Tror det blir første og siste gang jeg gidder å satse på agurker – om de ikke smaker fantastisk godt da :-)

Gleder meg til å sette tennene i hjemmeavlet tomater. I fjor sto plantene ute, og de eneste tomatene jeg fikk var de du ser her ha ha

Satser på ekte vare i år.

Tulipanene har endelig begynt å blomstre. Fortsetter det med denne kulden, kommer de til å blomstre helt frem til jul – nåja, nesten til jul………

Det ser ut som noen som var lilla i fjor har blitt lys gule/kremfarget i år…..hmm eller at jeg surrer, noe som slett ikke er umulig. Jeg tror ikke min far har vært på ferde her
For se om jeg ikke kan ordne noen bilder til neste blogginnlegg.
3 kommentarer:

 1. Oj! Sånn blir det når en har drivhus! Mine blomstrer ikke engang...Men de står kjølig på planterommet! Gidder ikke slå på varme der nå når mesteparten er ute! Jeg må forresten le når du snakker om far din og tomatlureriet =) Skjønner godt at du måtte sjekke agurkene litt forsiktig! Så forresten på det innlegget ditt fra 16.juni!!! Nysnø i fjella og 4 grader!!! Kanskje ikke så ille likevel nå da?

  SvarSlett
 2. Wow, store tomater allerede! Mine er knappenålstore... Forresten så døde alle mine agurkplanter også, selv om jeg passet på å ikke plante dem dypere ved ompotting. Tror jeg kjøper ferdige planter neste gang. Eller kanskje førsøke å så dem i en strømpe. Røttene er jo så skjøre.

  SvarSlett
 3. Heisann!!!
  Store både agurker og tomater du!
  Hadde begge deler i fjor...i drivhus hele sesongen. Cherry-tomater i bøtter og spann. Blei nesten litt lei på slutten. Klarte ikke å spise unna ;-)

  Agurkene kan være litt skjøre i rotsystemet og litt utfordring å potte om. Gikk fint med mine i år...så langt. Fikk tips av en kollega...om å bare la de stå i potten sin, for så å sette hele potten i en ny dypere potte. Mine står nå i 10 liters bøtter. Hun har drevet med agurker i mange år.

  To stolte gutter høstet stooore og nydelige agurker i fjor sommer.Aldri smakt så god agurk før! :-) Lykke til og håper på ett herlig resultat!
  Hilsem Elisabeth

  SvarSlett