onsdag 10. juni 2009

Drivhus og jeg trenger gode råd

Ute er det drittvær, kald og regn. Nå er de på tide at sommeren kommer. De eneste dagene med noenlunde
sommertemperatur var i pinsa, og så var det gjort.


Eneste som trøster er å titte gjennom bildene som jeg tok her en dag. Her er et bilde av trappa som går mellom den øverste og midterste plenen. Må vel luke litt snart, så det også er mulig å gå i den. Koselig med blomster i kontrast til den grå steinen. Her har jeg planta Ajunga reptans, kryptimian og takløk. Utrolig hvor lite jord de klarer seg med.
I bakgrunnen er en japansk lønn.

Som sagt er været absolutt ikke noe å skryte av, og det ser heller ikke ut som det er bedring i vente. Får håpe at det i det minste blir oppholdsvær i helga, for på fredag venter jeg et lass med singel og sand. Forhåpentligvis får vi starta på grunnarbeidet på drivhuset. Hadde vært greit å få det i orden så det er klart til å montere opp drivhuset når vi kommer igjen fra ferie.


Vi tenker å fylle stein i bunn, har en hel haug liggende etter utgravinga, så singel, markisolasjon og sand. Kanskje ikke i den rekkefølga??? Har ikke peiling på sånt.... Jeg vil ha belegningsstein til golv, og tenker da at det ikke er nødvendig med sluk.
Fant ut etter å ha lest en tråd på HageGal at vann og strøm skal graves ned under U-blokkene. Den støper vi direkte på singelen - tror jeg. Uansett så støper vi bare en høyde - dvs kun U-blokker.
Hadde satt stor pris på om noen kan komme med innspill her......Føler absolutt at jeg er på gyngende grunn. Hvor tykt lag bør vi ha med singel? Tror min kjære har gravd tomta 25 cm dyp.
U-blokkene bruker vi hovedsakelig for å få et stødig fundament og for å hindre at gresset vokser inn. Kanskje det også bidrar til beder isolering, da jeg skal bruke drivhuset til overvintring av engletrompeter, pelliser og alt mulig anna som jeg nok kommer til å anskaffe. Ekstra høyde vil det nok ikke bli. Har kjøpt fra Hobbydrivhus, Luxus 10,5m2
Det blir vel tatt bilder underveis som legges ut i bloggen, og som sagt - tips og gode råd tas imot med takk. Det er nok flere av dere som har vært gjennom denne fasen her tenker jeg :-)
Posted by Picasa

7 kommentarer:

 1. Hei!
  Vi gravde ut og la drenerings slanger.Deretter fylte vi på med puck 12-22 over der fylte vi opp med singel 4-8. Vi har lagt heller i drivhuset vi da lett å gjøre rent.Vi fylte opp singel så hellene kom i samme høyde som ramma.Det holder godt her.

  SvarSlett
 2. Glemte å si at vi har isopor rundt hele før vi begynte å fylle opp

  Heee vanlig det å glemme altså.....

  SvarSlett
 3. Drenering er viktig som Else Marie sier, slik at det ikke blir "overbygd fuglebad"!

  Ellers vill jeg ha pøvd å lage gulvet mest mulig frostsikkert.

  Et forslag kunne være: Dreneringslanger lagt i pukk nederst, med utløp til synkegrøft eller lignenede. Dernest noe finere pukk som underlag for markisolasjonen, eller helst støpeplate (som er isolasjon). La støpeplata gå en halv meter utenfor muren.
  Under ublokka, som jeg heller ville bytta ut med en isoblokk, støpes en 10 cm høy ringmur, som isoblokka settes oppå.
  Invendig gulv nå etter eget ønske.
  På utvendig mur settes en markiolsajon opp fra støpeplata til toppen jorden.
  Dette vil et godt isolert gulv for overvintring med reduserte fryingsutgifter.

  Ellers er det MYE annet en kan gjøre - men!!!

  SvarSlett
 4. Drivhus har jeg ikke greie på - men steintrappa di er kjempe lekker!

  SvarSlett
 5. Flott trapp! Har også ei steintrapp som skal få planter inni sprekkene, men det tar litt tid å bestemme seg for hvilke planter... Men fint blir det, det ser jeg jo på bildet ditt!

  SvarSlett
 6. gratulerer med drivhus!
  Og så sier jeg som sagae, har ikke greie på drivhus, men du og du for en lekker trapp!

  SvarSlett
 7. Tusen takk til gode råd ang drivhus :-) Tror nok det skal bli problem å overtale min kjære - som må gjøre arbeidet - til å gjøre det så grundig som Harryford råder oss til. Kanskje visst jeg viser han de flotte tilbakemeldingene ang trappa :-)

  SvarSlett