mandag 15. juni 2009

Passiflora i blomst - jippi


Ute er det grått, kaldt , vindfullt og nitrist - desto gladere ble jeg når jeg fikk øye på min første pasjonsblomst - så utrolig vakker.
Planten står full med knopper og jeg gleder meg til de øvrige springer ut. Håper at blomstene står leeeeeeeenge..... har ingen erfaring med Passiflora, men ønsker meg allerede flere. Har sett at det er frø å få kjøpt, er det noen som har erfaring med såing?
Denne tenker jeg å ha i drivhuset når det kommer opp en gang utpå høsten - godt å ha noe å se frem til.
Håper den overlever overvintring i drivhuset sammen med engletrompeter og andre inn og ut planter.

Denne heter Passiflora 'Pura Vida' for den som er interessert.

Haging står på vent - det er bare isbjørner som gidder å være ute i dette møkkaværet - kjenner det går ut over humøret, og noen stor bedring er ikke i vente heller. Godt jeg skal til Røros i helga på fotballturnering så slipper jeg å sitte inne og se på at hagen gror igjen og at plantene regner bort.

Noen hager det kan gå an å smugtitte på i/på Røros????
Posted by Picasa

4 kommentarer:

 1. Største problemet jeg hadde med å så passiflora var at skallet er så hardt på frøet, at spiren hadde problemer med å få den av. Så det bør være fuktig og så lyktes jeg bedre når jeg hadde klippet små hakk i frøet (SMÅ hakk) med negleklipper.

  Har en passiflora caerulea, og tre-fire edulis - sådd i år alle sammen. :D

  SvarSlett
 2. Nydelig blomst! Med godt stell vil den glede deg med blomstring i mange måneder.

  SvarSlett
 3. Så flott blomst!
  Jeg har ingen erfaring med disse, og har aldri prøvd å så dem så jeg kan nok ikke hjelpe deg med tips der.
  Takk for kommentar på bloggen min. Det er alltid så koselig når noen "nye" kommer innom:)

  Det var ei fantastisk flott trapp du hadde i innlegget under her. Misunner deg den:)

  Drivhus har jeg hatt i mangfoldige år, men da jeg fikk mitt var det arvegods fra min far og jeg hadde ikke peiling på hvordan det skulle settes opp, og jeg hadde ikke peiling på innredning heller. Min far satte det opp slik han hadde brukt det hjemme hos seg selv. Vi støpte en grunnmur som huset er satt på, og la inn vannledning slik at jeg kan ha vanningsanlegg. Gulvet mitt er ikke støpt, jeg har noen heller i midten også er det jord innenfor der. Derfor bytter jeg jord hvert år. Fordelen med å ha det slik er at overskuddsvannet renner ut i grunnen og ingen planter drukner.
  Hadde jeg skullet bygge i dag tror jeg at jeg ville tenkt på å få lagt inn strøm også. Nå kan jeg ikke bruke drivhuset så tidlig som jeg ellers ville ha gjort.
  Lykke til med ditt!

  SvarSlett