tirsdag 31. mars 2009

Ukjent plante og litt av hvert.Lurer på om dette er Forglemmegeisøster, Brunnera macrophylla? Vanskelig å se av dette bildet, men det kommer noen blå små knopper der ned en plass. Fikk den på plantebytte med hagelaget i høst, og som vanlig gikk det veldig fort i svingene, så det var diverse navn som stokket seg en smule.....

Ellers så har jeg skamklipt noen engelske pelliser som jeg kjøpte for noen uker siden. De blomstret en liten stund, men så takket de for seg. Sikkert like greit, så trår de forhåpentligvis til igjen i sommer. Tenkte på å ta stiklinger, men orka ikke å finne frem jord. Tenker min assistentgartner har nok å henge fingrene i når jeg reiser bort en 14-dagers tid. Krysser fingrer og tær og håper på stor overlevingsprosent på alt det nysådde og på overvintringsplanter i kjelleren.
Diverse engletrompeter, også skamklipte, eller barberte som Trine Brugmansiaekspert kalte de. Har det med å klippe grundig når jeg først trår til.
Engletrompetene ser ut til å ha tålt det bra - utenom en som ser litt brun ut på en måte hmm - kugjødselkompostblandinga ser også ut til å ha blitt akseptert - heldigvis.

Håper noen kan hjelpe med navn. God kveld til dere alle.

4 kommentarer:

 1. Bladene kan ligne på Brunnera, men jeg har litt problem med å se forskjell på den og vårkjærminne, Omphalodes verna, som også har blå blomster om våren.

  SvarSlett
 2. Jeg tror dette er vårkjærminne.

  SvarSlett
 3. Enig i vårkjærminne :-)
  Brunnera blomstrer litt senere.

  SvarSlett
 4. Vårkjærminne er en nydelig blomst! Den kommer jo så tidlig! Du har mye å henge fingrene i du også ser jeg! Ja, gubben er kjempegrei, men det går jo begge veier heldigvis! Han snekra bord på søndag, og hengte opp det nye lysarmaturetmitt! Nå har jeg god plass (tror jeg - håper jeg)

  SvarSlett