tirsdag 10. februar 2009

Blodbegerpuslinger
Det går ikke så fort med blodbegersådden - som vanlig. I fjor priklet jeg de når de ikke var større enn dette. Litt av et tolmodighetsarbeid.......

Jeg sådde 5. januar, og de spirte 17. januar - siden da har de ikke vokst. På planterommet er det mellom 13 til 20 grader, alt etter hvor kaldt det er ute. Jeg har også det samme problemet med Nikotiana, i fjor gadd jeg ikke vente på at de skulle vokse så jeg kasta hele gjengen... umulig å prikle når spirene er store som sandkorn.
Noen som har gode råd å komme tar jeg imot med takk.

Ellers så vokser og gror det i de andre pottene. I dag priklet jeg flere typer Dahlia. Noen kjøpefrø, noen som jeg tok fra frøboksen, og noen som jeg har høstet selv. Har forstått det sånn at Dahlia ikke er frøekte, så det skal bli spennende å se hvordan "rød med gult senter" vil se ut.

Gleder meg såååååååååååååå til våren.

5 kommentarer:

 1. Jeg har lite erfaring med blodbegerspirer, men kanskje litt mere varme kan sette fart på dem?
  Jeg fant ihvetfall ut at 15 grader var litt i kjøligste laget.

  Nicotiana vokser kjempesakte i begynnelsen har jeg erfart. Plutselig tar de sats, men da har jeg allerede gitt dem den mørkeste kroken.

  SvarSlett
 2. Det var da fine spirer det der! Det er bare å strekke tålmodigheten, blodbeger oppfører seg sånn de. Men bare vent til mai-juni...da setter de fart. Det samme er det med nicotiania, en må være tålmodig. Dette går så bra atte!

  SvarSlett
 3. Flott spiring!! Ser ut til at du får nok blodbeger i år.... :-)

  SvarSlett
 4. Det spirer iallefall. Det gjør det ikke her :(

  SvarSlett
 5. Blodbeger er en tolmodighetsprøve ja, jeg har ikke fått mine i jord enda jeg.. så jeg er skikkelig utolmodig ;)

  SvarSlett