søndag 19. august 2012

Dahlia fra frø.

Nå er mine selvsådde Dahlia i full gang med blomstringen. Av en eller annen grunn er det mange som ikke har vokst så bra i år, og det er vel tvilsomt at de rekker å blomstre i det hele tatt.

Men uansett, en får glede seg over de som blomstrer, og håpe på bedre lykke neste år :-)


Dahlia pinnata 'Showtime', med det samme den åpner seg. Bildene under vise samme Dahlia dagen etter. Den er mer lilla i virkeligheten enn bildene viser.

Dahlia variabilis 'Cactus Hybrids'Og til slutt noen som har mistet merkelappen sin.
Alle frøpakkene er en fargemiks, så det er alltid like spennende å se hva som dukker opp. Jeg sår nye hvert år for jeg orker ikke å spa opp knollene. Kanskje jeg burde være flinkere i år og ta vare på de peneste.

Ønsker dere alle en god søndag med strålende sol fra skyfri himmel :-)7 kommentarer:

 1. Nydelige dahliaer. Har aldri forsøkt å så disse, men satset på ferdige knoller. Utfordringen blir vel overvintringen av dem. Når må en så Dahlia for å rekke blomstring?
  Den øverste var sååå nydelig at den må du vel ta vare på? Lekkersak.
  Ha en flott søndag du også.

  SvarSlett
 2. Har du virkelig sådd alle disse? Jeg har heller aldri prøvd meg på såing av Dahlia!
  Kjempe flotte var dem!

  Ønsker deg også en flott søndag og nyt hagen!

  Klem

  SvarSlett
 3. Kjempemorsomt å så! Når man liker overraskelser, og det gjør man! Kjøpte hele tre forskjellige blandinger, og nå begynner moroa :-)

  SvarSlett
 4. Så nydelige farger! Det er helt fantastisk hva man kan få til med ett bitte lite frø :-)

  SvarSlett
 5. Riktig så fine er de... Jeg sådde noen frø som jeg fikk av en hyggelig nabo. Hun mente det var noen hvite blomster :-) Det ble gule og orange dahliaer.. Jeg har i tillegg plantet noen røtter for første gang, men de blomstrer ikke enda. De jeg hadde i bedet har sneglene spist opp, så de er havnet på dynga. Det har nok definitivt ikke blitt noen Dahliadille på meg... først må vi nok prøve å få kontroll på snegleproblematillen. Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 6. Lekre Dahliaer du har dyrket fram fra frø! Du burde jo absolutt prøve å ta vare nå noe, de er jo så flotte.
  Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 7. Så fine! Ja, det er kjekt å så Dahlia. Har også prøvd en sånn mix pakke, og har vel ennå igje noen gamle frø som det såvidt er litt futt i. Mitt store problem med Dahlia er at jeg ikke greier å kadste dem. Og alle spirer tas vare på, for man vet jo aldri om det er den fineste man har tenkt å kaste ;-)

  Jeg har mest kjøpeknoller i år, men har et prosjekt gående hvor jeg skal høste frø og prøve å dyrke fram varianter jeg liker enda bedre enn de jeg kjøpte.

  Nyt søndagskvelden!

  SvarSlett