mandag 9. januar 2012

Startskuddet har gått - endelig!

I helga gikk startskuddet for såsesongen - endelig har vårens vakreste eventyr startet.  De første frøa som kom i jorden er selvfølgelig Rhodochiton atrosanguineum - blodbeger, som er en plante jeg bare må ha hvert år. Det er ganske utrolig at disse små tørre og hårete greiene herkan bli til dette i løpet av kort tid. Fantastisk ikke sant? Dessverre så yter ikke dette dårlige bildet planten rettferdighet.


Stemor i ulike varianter er også noe som må tidlig i jorden om de skal blomstre på forsommeren. I likhet med blodbeger så vokser de ulidelig sent. På frøposen under ser dere Viola x hybrida 'Magnifico' F1 Hybrid
Sorte stemor er også flotte, og ikke noe du får kjøpt på Plantasjen eller andre hagesenter akkurat. Viola x wittrockiana 'Black Moon', noe stort mørkere kan de vel ikke bli.

Såpotter, merkepinner og frøposer ligger klare, rødvinen kommet i glasset (sistnevnte må til for å få frøa jevnt fordelt :-))


Så er det bare å vente på at de små grønne spirene skal dukke opp, og DA er det vår :-)

10 kommentarer:

 1. Så tidlig du og flere rundt omkring begynner med såinga, når æ sår de i slutten av feb eller begynnelsen av mars, er de alt for store inne i drivhuset før æ får plantet de ut her i nord.
  Men dere i sør kan jo plante ut mye tidligere enn vi i nord :)
  Men det e så deilig og se at såinga er begynt, for da nermer våren sæ :)

  Æ glær mæ masse , Lisbeth ;)

  SvarSlett
 2. Så herlig at såing er igang! Og ja, de små hårete er på plass i jorda her og. Kunne du si litt om hvor og hvordan du har skaffet merkepinnene? River du tape av og bruker på nytt?

  SvarSlett
 3. Ja, nå er vi virkelig i gang :) Jeg må se og få somla meg til å begynne jeg også, men planlegginga er i full gang. Hmmm jeg bestilte jammen flere frø i dag....Svake menneske he-he!

  SvarSlett
 4. SÅ herlig å være i gang:) Jeg må komme i gang jeg og... men jeg planlegger for fullt da:)

  SvarSlett
 5. Ja Grethe, den river jeg av og bruker pinnene om igjen.
  De pinnene som du ser på bildene her har jeg laget av noen plastlister som ble til overs på jobben. Årene før har jeg kjøpt gule plastpinner på Jernia. Tapen sitter på i årevis på de merkepinnene som står ute i bedene.

  SvarSlett
 6. Ja, dette blir bra! Jeg har tro på en knallsommer... det fortjener vi :-)

  SvarSlett
 7. Duften av vår... Herlig! :D Kos deg med såing - og vin ;) "bedømningsglass" - meget fint å ha innabords før man bestiller flere frø :P

  SvarSlett
 8. Godt å være igang med sesongen:)..spennende med de mørke stemorsblostene:))

  SvarSlett
 9. Hei! Så herlig å se litt jord og mekepinner igjen! Jeg drøyer nok litt til, men så blir det nok mer rasktvoksende greier her på balkongen tenker jeg. Er det blitt noe spiring ennå?

  SvarSlett
 10. Det är viktigt att ha en grundlig och korrekt kunskap om processen att strängspruta plast, för att kunna få önskat resultat. Undvika ett misstag i att välja lämplig process är viktigt att spara på de finansiella och resurs kostnader som bara skulle dubbla upp i händelse av ett misstag.

  Plastlister

  SvarSlett