søndag 11. desember 2011

Frøfristelser i lange baner.

Det har vært dårlig med blogginnlegg i det siste, men her kommer da ett i ny layout. Det ser sikkert ikke sånn ut, men det tok sine timer med hard arbeid og "bare"et par raserianfall underveis.

Da har tiden kommet for å bla seg gjennom nettets frøkataloger. Det er sannelig mye fristende der ute, og som ellers i livet gjelder det å kunne begrensningens kunst. Når sant skal sies er jeg ikke så veldig god på det, så sånn sett er tollgrensen på 200 kr god å ha. Klarer en det ikke selv, er det greit at staten griper inn og passer på sine undersåtter. (kremt)

Som sunnmøring liker jeg å klemme mest mulig inn i en bestilling, for da blir jo portoutgiftene mye billigere, ja så og si gratis til slutt. Det går da selvfølgelig ikke når grensen er 200 kr, så da gjelder det å komme så nær som mulig. En kunst det også selvfølgelig, men hva mestrer en ikke når man må :-)))))

Her er noen smakebiter på hva som vil havne i postkassa om ikke så brått. Denne klatreren fra Thompson&Morgan måtte jeg bare prøve, bønne eller ikke bønne. Dolichos lablab 'Ruby Moon' vil sikker bli bra i en potte på verandaen.

Tradisjonen tro så bare må jeg så Dahlia hvert år. Jeg orker ikke ta inn knollene, selv om jeg har forsett om å ta vare på de flotteste, men frosten kommer meg alltid i forkjøpet. I år ble det disse to, Dahlia variabilis 'Cactus hybrids mixed' og Dahlia variabilis 'Pompone mixed'. Jeg har også igjen dahliafrø av andre sorter fra i fjor.

For første gang skal jeg så Zinnia, og denne her klarte jeg bare ikke å motstå. Zinnia elegans 'Envy Double' lekker ikke sant? Ikke så verst denne heller Zinnia elegans ' Purple Prince'. Dette er en av mine yndlingsfarger i hagen. Håper bare de tåler regnet godt? Del gjerne deres erfaringer med meg.

Ellers så ble det noen ettårige riddersporer og selvfølgelig stemor av ulike farger. Denne som er beskrevet som som olivengrønn er jeg mest spent på Viola x wittrockiana 'Envy'.

Jeg måtte selvfølgelig også innom siden til Impecta en tur også. Solfrid på hagegal hadde lagt ut en fristelse på Hageglade på facebook. Dårlig gjort spør du meg. Her ble det handlet diverse grønnsaker, og tomaten Gardener's Delight Denne må jeg ha hvert år.

Selvfølgelig ble det litt annet også disse har jeg heller ikke prøvd før, og ikke aner jeg hvor jeg skal så de heller. Heter de ringkrage på norsk også?

Tro det eller ei alle dere Geraniumfrelste der ute, jeg har ikke en eneste en i hagen, men nå skal det bli andre boller. Denne falt jeg for, og nå er det bare å krysse fingrene for at det ikke blir en dille. Jeg har IKKE plass - tror jeg. Nåja - plenen er nok altfor stor bare jeg tenker bedre etter....

Tror jeg gir meg her og avslutter med et bilde av en Dahlia som dessverre ikke overlevde pga. omsorgssvikt.


Nydelig - angrer nå på at jeg ikke var litt mer omsorgsfull :-(

Ønsker dere en god søndag fri for julestress :-)
9 kommentarer:

 1. Sal bare teste at kommentarfeltet funker :-)

  SvarSlett
 2. Grattis med ny og fin layout! :D Ja, det tar fort mye tid å begynne å flikke, men det er jo kjekt med litt forandring i blant. Og mange fine fristelser du skal så, ja! Jeg har ikke kommet skikkelig igang med katalogene ennå, men noe skal det bli for det er jo kjekt å starte sesongen med frøplanter. Fortsatt god helg! (og jammen hadde Impecta også fått ny layout!)

  SvarSlett
 3. Gratulerer med ny bloggmal. Den ble kjempefin, og verdt evt. raserianfall =)
  Det gjør seg med litt forandring. Jeg er heller ikke helt ferdig med min. Hadde tenkt å føre inn alle frøene jeg har i en egen fane. Vi får se!
  Så mye flott du har bestilt da! Jeg må vel kikke innom Impecta, og se på den nye siden!
  Ha en fin førjulstid!

  SvarSlett
 4. Geranium har du vel plass til? Passer jo mellom og under alt mulig!
  Phaeum'en er super å bruke i skyggen, men den er kjempeflink til å fylle opp med seg selv over alt....

  SvarSlett
 5. Jeg skrev litt om phaeum i mitt borkomne innlegg. Er oppe i en del sorter, de lager avkom for harde livet. Frør seg godt, knip gjerne frøstander. Zinnia kan du så rett ut, jeg gjorde begge deler i sommer, ingen stor forskjell på blomstringstid. Herregud, som jeg gleder meg sommeren!

  SvarSlett
 6. God søndag til deg også....fine bilder og flotte farger i bloggen din...

  SvarSlett
 7. Flott layout!
  Tror du vil få mye glede av lablab-bønnen. Hadde den for noen år siden. Blomstret masse og vokste raskt. Den er visst flerårig, men min døde ut om vinteren.
  Forresten synes jeg du bør være snillere med dine Dahlia... :)
  Ha fine førjulsdager.

  SvarSlett
 8. Åh, vad mycket nytt och intressant du ska så! Visst är det underbart med alla dessa planer inför nya året:)
  Ha de fint,
  Charlotta

  SvarSlett
 9. Herlige planter:) Jeg ønsker deg en masse masse god jul:)

  SvarSlett