lørdag 12. november 2011

Bloggtørke og høststemning.

Nå er det på tide med et aldri så lite blogginnlegg igjen. Her i heimen har det vært bloggtørke, og energien har gått til helt andre ting.
Jeg tok en liten runde med kameraet her en av dagene, og det er fantastisk deilig at det fremdeles er så mye som holder stand i hagen. I fjor på disse tider lå snøen over landskapet, og vinter hadde kommet for godt. Den forsvant ikke før i mars/april.

Det viser seg at det nye bedet mitt som jeg utvidet i sommer er det med den fineste høstblomstringen. Passer bra det, da jeg ser det så godt fra stuevinduene. Bedet er også det første som møter meg når jeg kjører inn på gårdsplassen.

Her er en liten smakebit.
Kaprifolen har bestemt seg for å ta et siste krafttak før vinteren setter inn.


Primulaen som står rett under kaprifolen ville ikke være dårligere så den kom plutselig på at den skulle blomstre den også.


Clematisene på espalieret ved plattingen har blomstret i hele sommer, og er fremdeles fulle av knopper. Disse har jeg plukket inn stor buketter av, og senest i dag fylte jeg opp to vaser til tross for at det har vært kuldegrader de siste to nettene.
Dahliaene er nå på hell, og i dag tok jeg inn de to siste. Denne derimot hadde jeg ikke hjerte til å ta inn, og den blomstrer trofast ute ennå.


Mine selvsådde Lavendel blomster ennå og de har prydet bedet i hele sommer.


Til sist kommer astersen som ikke har rukket å blomstre de to siste høstene. Den er full av knopper, men bare en av blomstene har åpnet seg, dette til tross for den nydelige og varme høsten vi har hatt i år.
Jeg vurderer å spa den opp til neste år så jeg får plassen ledig til noe som finner det for godt å blomster før snøen kommer.Ønsker dere alle en fin lørdagskveld.6 kommentarer:

 1. Tusen takk for kommentar i min blogg.
  Mye vakker blomstring i din hage enda, ser jeg. Du har kanskje ikke hatt frost?
  Ha en god lørdagskveld du også. Og god helg, så klart!

  SvarSlett
 2. Nu lärde jag något nytt igen, kan man ha clematis i vas inne? Då ska jag klippa mig en bukett imorgon.
  Ja hösten har varit mild, kul att du får uppleva din nya rabatt så länge :)

  SvarSlett
 3. Jeg blir så imponert over alt som blomstrer hos deg! Her på skyggebalkongen er det kun en alpefiol som ennå holder stand. Kos deg med sesongavlutning, og hold ut - det er bare en drøy måned til solen snur! :D

  SvarSlett
 4. E det ikke helt utrulig at vi viser blomster fra hagene våre midt i november over hele landet....syns det e helt sykt,,,men deilig.
  Så massse fint du ennu har i hagen din.
  Ha en fin søndag, hilsen Lisbeth :O)

  SvarSlett
 5. Du verden, jeg er imponert over alt som blomstrer hos deg! Må fortelle deg at stiklingene fra deg har blomstret. Nå har jeg fjernet dem for at kraften skal gå i røttene, men gøy å se blomsten!

  SvarSlett
 6. Tack för titten in till min blogg, kul att 'se' dig där.

  Underbart med växter som blommar vid den här årstiden som egentligen borde ligga sovande under snön.
  Härliga bilder!

  Önskar dig en fin 1:a Advent!

  SvarSlett