lørdag 21. mai 2011

Fotosafari, ukjente og dilla på Heuchera.

Dere som er observante ser vel at jeg har fått meg ny header i bloggen. Tror denne er penere enn den jeg hadde tidligere, for de som klaret å huske den da :-)))))

Før det begynte å regne for alvor i dag, rakk jeg en liten fotosafari i hagen. Nå skjer ting fort, og selvfølgelig så dukker opp et og annet som jeg ikke klarer å huske hva er.
Merkepinnen er borte vekk, og jeg skylder på katten eller skjæra.

Noen som kan fortelle meg hva dette er? Tror nok at det er flere av dere som kjenner til denne.
Denne sådde jeg i fjor eller året før. Det skulle være Meconopsis burgundy, men jeg kan ikke med min beste vilje kalle denne burgunder :-) Jeg er bare glad til, for denne har en mye skarpere blåfarge enn de andre valmuesøstrene jeg har. Vakker er den.Her ser dere den i helfigur. Et skikkelig blikkfang i hagen, men hvilken type valmuesøster er det, Lingholm? Jeg mener at denne er høyerer enn de andre blå som jeg har. Forslag mottas med takk.


Fritillaria meleagris, rutelilje blomstere også nå. Den kommer trofast tilbake hvert år.Og så har vi mine nyinnkjøpte Heuchera, alunrot. Dette er helt klart en plante det er lett å få dilla på. Så mange flotte farger, og den er like lekker hele året.

Først ute har vi Heuchera 'Marmelade'
Heuchera 'Color Dream'


Heuchera 'Black Beauty' som er myyyyye mørkere i virkeligheten enn bildet viser.
Heuchera 'Caramel' som er litt pinglete ennå, men den kommer seg vel i løpet av sommeren.Så til avslutter jeg med et bilde av den kommende generasjon som nå begynner å få det veldig trangt rundt føttene.Stakkars små revebjellesmåttinger :-))))


Ønsker dere alle en flott lørdagskveld, og legg gjerne igjen en kommentar så jeg vet at akkurat DU har vært her.

13 kommentarer:

 1. Den gule virker kjent, men kommer ikke på hvilken det er. Flott var den i alle fall! Nydelig farge også på den blå valmuesøsteren! Heuchera har vært en dille lenge hos meg, og det ble et par nye i år også, riktignok ikke selvsådde. Revebjeller har jeg i et bed, og der var hundrevis av små spirer som jeg har luket vekk mesteparten av!

  SvarSlett
 2. Hei:)
  Så flott header du har fått!
  Godt og fornye seg litt etterhvert:)
  Den gule blomsten din tror jeg er en Gullkorg- Doronicum orientalis.
  Nydelige alubrot...favoritt:)

  SvarSlett
 3. Så knall farge på den blå søsteren! Skulle gjerne ha byttet noen revebjeller med deg, men jeg får nyte dem på nettet istedet.
  Ha en fin søndag.
  Kari K.

  SvarSlett
 4. Headeren var nydelig, den forrige også forresten! Og valmuesøsteren hadde en skikkelig knallfarge. Alunrot - å for noen herlige planter! Jeg har bare en og skulle gjerne hatt flere, men har ikke funnet noen på planteutsalgene her foreløpig. (Har ikke bestillingsfinger og stauder sår jeg ikke!!)
  Ha en fin kveld.

  SvarSlett
 5. Så herlige bilder av planter i hagen din:) Jeg er ganske sikker på at den blåe søsteren er en Meconopsis Grandis. Men går Lingholm for å være den samme som grandis? Nå ble jeg litt usikker..Den var kraftig for å være en så ung plante. Har flere likedann i hagen som blomstrer rikt og trofast vært eneste år.Klem Ellen

  SvarSlett
 6. Hei på deg! Flott header.. koser meg med bildene dine. Det er blitt litt lite blogging i det siste, men kommer tilbake etter hvert. Rekker så vidt å titte innom dere før jeg sjekker "Jon Blund"

  SvarSlett
 7. Tusen takk for tilbydet. Men da vil jeg jo gjerne sende noe tilbake. Vet ikke om jeg har så mye helt spesielt. Mine revebjeller i oppdrett er hvite, og ble sådd ute på høsten i fjor. Bryr du deg om små pelargonier?

  SvarSlett
 8. Hei og takk for safari. Jeg har bare en Heuchera, lurer litt på hvor mange år den trenger på å bli like stor som dine, synes det går veldig tregt... Enig i at den blåfargen var flott! Kan den gule være en slags Gullkorg (Doronicum )? Storgullkorg, kanskje?

  SvarSlett
 9. Fin ny header. Jeg synes nu også, at din forrige med den røde knop var fin :-)
  Flot farve på valmuesøsteren. Mine er endnu ikke sprunget ud. til gengæld er det længe siden mine vibeæg afblomstrede.
  Mange fine heuchera. dem trænger jeg til flere af i min have.

  SvarSlett
 10. Så nydelige blomsterbilder!
  Er enige med de over her at den gule er Gullkorg (Smågullkorg, kanskje?) Og Valmuesøsteren tror også jeg kan være Meconopsis Grandis.

  Blomsterhilsen fra Bente

  SvarSlett
 11. oioi, det ser da jammen ut til at det skal bli revebjelleblomstring hos deg til neste år!

  SvarSlett
 12. Hei! Flott blogg du har! :)
  Den valmuesøsteren din mener jeg definitivt er en kryssning mellom Meconopsis betonicifolia og M. grandis. Det er ikke ofte man får tak i den reine arten grandis nå. Denne hybriden, 'Lingholm' er litt tøffere(lettere å få til) for oss her på østlandet - og det er jo flott! Morplanten til din kan ha vært en burgunder Lingholm - sannsynligvis en kryssning mellom M. betonicifolia 'Hensol Violet' og M. grandis(som er klarere blå enn betonicifolia) eller M. x 'Lingholm'. Ikke lett å si! uansett er den flott!!
  Jeg venter også på en en valmuesøster nå som jeg er spent på. Denne er sådd under M. x 'Lingholm' ex. lilla - altså frø samlet av en lilla 'Lingholm'..... VELDIG spent, men sannsynligheten for at den blir blå som din er stor :)

  SvarSlett
 13. Hei dette var en spennende blogg! Blå valmuesøster er også en av mine favoritter. For en nydelig farge du hadde på din. Så flott at du skriver navnet på plantene du viser. Gjør det lettere for meg å skaffe de:-)

  SvarSlett