mandag 29. november 2010

Amaryllis og adventstemning

Da har jeg også fått opp adventspynten så nå kan jula for min del bare komme. Denne amaryllisen kjøpte jeg i oktober en gang. Satte den i vinduet på et kald rom, og glemte hele greia. Da jeg plutselig kom over den stod den klar til å springe ut.
Etter den kom inn i peisvarmen og fikk litt vann, tok det ikke mange dagene før den første blomsten viste seg.Apropos peisvarme. Som dere ser er det flere som koser seg i varmen. Særlig nå som gradestokken viser 8 minus. Her er pusen Frøya som i skrivende stund ikke har vært utfor døra siden i går ettermiddag. Det er pusen sin det, maken til selskapsblære skal en lete lenge etter :-)I år er det første gang på åtte år vi ikke drar til varmere strøk, men skal feire jul hjemme. Gleder meg, men kommer nok til å savne Thailands hvite badestrender likevel. Det er som regel dit vi har dratt bortsett fra et år til Goa i India, og i fjor var vi på cruise på Nilen.
Kanskje jeg må gå til innkjøp av røde juleduker i år, da jeg kun har lilla siden vi alltid dro avgårde før julaften. Denne julestjerna er ny av året.

Pepperkakehjerte kjøpt for kr 30,- forrige dagen. Tror det var til inntekt for Redd Barna.Lysmansjetter også nye av året.

6 kommentarer:

 1. Så søt pus du har! Jeg har to innekatter, så de har do inne. Jeg har luftegård til mine om sommeren, men om vinteren er de bare inne. Koselig med husdyr!

  Det var en flott hvit amaryllis du hadde. Jeg har ingen av de, for jeg får de til å blomstre igjen. Jeg liker best blomster som kommer lett igjen... ;)

  SvarSlett
 2. Ja, nå må vi bare fyre og kose oss inne, så best vi kan. Den hvite Amaryllisen er nydelig, jeg liker bedre de hvite enn de røde. Her blir all julefeiring på forskudd, da det bli Puerto Rico på oss i år.

  SvarSlett
 3. ÅÅrrhhhhg jeg har prøvd å få gjenblomstring på amaryllisen, men drittlagå. Det går ikke.
  Kanskje de står for varmt? "løper å setter de på et kaldt rom"

  SvarSlett
 4. Kjekt om du henger deg på førjulsblogginga (nå som du er hjemme i jula også :-) Høres veldig greit ut med røde duker, de kan jo få komme fram både på hjertedagen i februar og rundt maitider når vi feirer som verst/ best.
  Likte meg i bloggen din, - god tone, rent design og gode bilder. Ha en fin dag!

  SvarSlett
 5. Hei !
  ....og takk for fin kommentar inne hos meg !
  Har fått mer og mer sansen for amaryllis jeg også.
  De siste årene har de vært hvite og jeg har forsøkt flere ganger å få de i blomst igjen, uten å lykkes.
  Trodde jeg hadde gjort alt etter forskriftene etter forrige jul, da jeg fant en "oppskrift" på hvordan jeg skulle behandle de: Etter blomstring tørket jeg de og tullet de godt inn i aviser og la de på lagring i en gammel kjeller hvor det ikke er for varmt. "
  Men når jeg nå plukket de fram igjen nå , måtte jeg skrelle av de masse og de var ikke så store og fine som forventet.....så jeg tror neppe disse vil blomstre heller.......arrrrrgh !!
  Nå er nye blitt innkjøpt.
  Fin blogg du har !
  Ha en fin advent !

  SvarSlett
 6. Ja, Amaryllis er nydelig! Så heldig at du har en i blomst. Jeg har to løker stående, fra flere år siden, men de blomstrer ikke nå. Kanskje jeg må kjøpe meg en løk i år også?
  He he.

  Nydelige ting du viser bilde av. Sølvstjernen var vakker!

  Ønsker deg en fin dag!

  Klem fra Bente

  SvarSlett