lørdag 18. oktober 2008

Frodig Honningbusk


Melianthus major, Honningbusk som jeg sådde i vinter har virkelig vokst seg stor. Denne har rukket å bli en meter, og vel så det, i sommer. Den andre som jeg har plantet ut i hagen, denne stå i potte, har ikke blitt så høy. Bladene lukter sterkt av nøtter, og blomstene skal visstnok lukte honning. Overlever de vinteren så er jeg kanskje så heldig at jeg får kjenne det til neste sommer.

Ellers så har jeg brukt deler av dagen til å renske frø. Har høst inn massevis fra hagen, nåja, masse i forhold til i fjor. Har i i alle fall sikra meg nok frø til neste års blodbegerproduksjon og vel så det. I vinter prikla jeg over 50 planter - ga riktignok bort et par ampler, men resten fikk jeg bruk for i verandakasser, ampler og ellers overalt - absolutt min favorittblomst som ennå blomstrer nå i midten av oktober. Det tåler også noen få kuldegrader så er jeg heldi vil de holde seg i noen få uker til.
Dette minner meg om at jeg har lovt noen på HageGal frø - finner vel ut av hvem det var - om ikke får jeg sende ut en etterlysning.

Blogg: Strever med å få riktig farge på skravleboksen, må få smiletrynene på plass, og så lurer jeg på en ting, går det an å forminske bilder fra Picasa og inn i bloggen????
Noen som kan svare på det?

Blir lei av problemer med bloggen, sukk.
Posted by Picasa

3 kommentarer:

 1. Blodbeger....sukk.....Jeg fikk to småttinger av dem i vår. Jeg hadde oppfattet på forumet at dette er noe spesielt og gledet meg stort! Jeg klarte å ta livet av dem, tror jeg vannet dem for mye. Til nest år derimot!!!!....de er så flotte, jeg vil også få til blodbeger!

  SvarSlett
 2. Det var skikkelig saftig bladverk på den honningbusken. Det aner meg at det ikke er noe for heftige nordnorske somre?

  Bare en tanke...hvilken nettleser bruker du? Jeg opplevde masse krøll på enkelte nettsteder i starten når jeg brukte firefox, da hjalp det ofte å slette cookies. Ikke noe gøy å plages, håper du finner ut :)

  SvarSlett
 3. Jeg sådde også disse i vinter, og de ble store og frodige. Er veldig spent på om jeg klarer å berge de over vinteren. Skal prøve å overvintre de i kald kjellergang. Tenk så moro det hadde vært å få blomster på de til neste sommer.
  Blodbegerplantene mine har ikke fått frøbobler i høst, enda sånn som de har blomstret og blomstrer enda.

  SvarSlett