Eg er ikkje av den som likar meg så godt på kjøkkenet, men å lage eit eller anna av heimedyrka urter, tomat og chili er alltid moro. No har eg prøvd meg på chilimarmelade.
Marmelade er rask og enkel å lage, og smakar nydeleg til kjeks og blå muggost :-)
I oppskriften skulle det vere 100g paprika, og 100g chili, men med mine heimedyrka reduserte eg mengda til 50g chili og auka mengda paprika tilsvarande, og bra var det....
Den ble rikeleg sterk nok!
Her er dei sortane eg dyrka i år. Frå venstre: Capsicum annuum 'Long Red Slim Cayenne'
30 000 - 50 000 SHU, Capsicum chinense 'Chocolate Habanero' 425 000 SHU, Capsicum chinense 'White Habanero' 300 000 SHU og Capsicum annuum L. 'Filius Blue' 20 000 - 30 000 SHU.
Eit godt tips - bruk hansker når du kutter opp chili med denne styrken. Det gjekk to dager før det slutta å svi i fingertuppane!
I marmeladen brukt eg 'Choclate Habanero' og 'Filius Blue', sistnevnte blir først lilla før dei går over til raudt.
Oppskriften på Trines Matblogg
Det er mykje godt ein kan lage av chili. Har du lyst til å prøve deg på å dyrke din eigen kortreiste så her eg frø til sals her
Så koselig at du har blogget igjen! Flotte farger på chiliene du har høstet. Spesiell farge på den mørkebrune :-) Mener jeg har hørt at den er veldig mild? :-)
SvarSlettNei den er kjempesterk 425 000 SHU Jeg anbefaler hansker når de kuttes.
SvarSlettHøres ut som sterk kost! Kanske en ide til de siste paprikaene og et par - tre chili....
SvarSlett