søndag 3. mars 2013

Dahlia, drivhus og søte små spirer.

Da har jeg kommet godt i gang med såinga. De første frøa kom i jorda allerede først i januar og i går ble det første brettet flytta ut i drivhuset fra planterommet. Ovnen står nå på ti grader og jeg krysser fingrene for at det ikke vil komme en ny kuldeperiode. Vi har tross alt kommet til mars og på disse kanter av landet er det nok ikke sannsynlig at gradestokken vil krype så veldig langt nedover - tror jeg.Nicotiana, blodbeger, stemor og Lavandula angustifolia 'Ellagance Pink'  har kommet ut i drivhuset. Gleder meg spesielt til lavendelen blomstrer, og er spent på om den vil overleve vinteren.Lavandula angustifolia 'Ellaganse Pink'Blodbegerspirene har også kommet godt i gang. De vil nok vokse litt senere nå som de har kommet ut i drivhuset.


 Pelargoniumene ser ut til å ha overlevd overvintringen i beste velgående. Jeg måtte gjøre meg hard og knipe av flere knopper som var på vei. De vil forhåpentligvis kvittere med å blomstre uavbrutt gjennom sommeren.Det oppstamma oliventreet som jeg kjøpte i fjor sommer ser derimot ikke ut til å ha likt oppholdet i drivhuset. Alle blader, utenom 5 - 6 stk har falt av. Finnes det håp om at det vil komme med nye blader på på de grenene som nå er nakne, eller kommer bladene på nye grener? Da burde jeg kanskje klippe det godt tilbake. Om de i det hele tatt er i live da :-)))
Tar gjerne imot gode råd.


Jeg har også overvintret flere blodbegerplanter i drivhuset, og de aller fleste ser ut til å ha klart seg fint.På planterommet vokser Dahlia, chilli, tomat og agurk i beste velgående. De er ennå så små at det er en stund til det blir så trangt at de må ut i drivhuset.
I fjor tok jeg for første gang på lenge vare på knollene til mine selvsådde Dahlia. Nå har de kommet opp fra kjelleren og ser sånn passe inntørket ut. Jeg har satt de lyst og gitt de et par dusjer med vann, nå er det bare å vente og se om de vil våkne til liv før jeg setter de i potter.Det er utrolig at disse tørre greiene vil bli til blomster som dette. Et av livets mirakler.


Ønsker dere alle en fortsatt fin søndag, og spesielt til mine nye følgere. Tusen takk for at dere vil følge bloggen min.

Her er mer fra hagen min Kristins Hage&Drivhus og på Instagram


8 kommentarer:

 1. Dette var ei glede å sjå. Kor flinke du er, det såg aldeles perfekt ut hos deg.Forstår at du må åpne drivhuset med ei slik mengde. Heilt nydelige dahlia.....det blir mykje fin blomstring hos deg. Plantar du ikkje knollane i jord før du ser om dei spirer? Eg plantar alitid mine i jord med ein gong.Kanskje lurt å vente, berre holde dei litt fuktige ?
  Har tatt inn blodbegera mine til overvintring også, dei spirer heile jengen :)
  Ha ein fin ettermiddag og kos deg vidare med spirane dine.

  SvarSlett
 2. Herlig innlegg, fullt av vår-vår-vår! :-) Misunner deg drivhuset, men venter jeg litt kommer nok våren hit også! Frøplantene ser skikkelig fjonge og friske ut. Og så mange flotte georginer du har! Kos deg med mars!

  SvarSlett
 3. Wow, så mye småplanter du har. Ingen tvil om at det skal bli vakkert både i drivhus og blomsterbed hos deg iløpet av vinteren. Lykke til videre med sesongen, jeg gleder meg til å titte innom bloggen din igjen :)

  SvarSlett
 4. Så mange hageplaner du har! Det er så moro å se hvordan alle koser seg med frø og planter - og røtter!
  Jeg har også et lite oliventre og det har også mistet mange blader. Er usikker på hva som er trikset...?

  SvarSlett
 5. Her var det mange flotte småspirer. Har nok kommet lenger dine blodbegerspirer, enn det min har. Heldig er du som kan ta i bruk drivhuset ditt. Kos deg med plantene!

  Klem Vivi

  SvarSlett
 6. Jammen liv og røre hos deg:) For en lekker samling med Dahlia! Har bestilt i stort monn i dag, da mine knoller endte sine liv i en litt for kald bod.... Får nyte dine i mellomtiden:) Lykke til med sådden.

  SvarSlett
 7. Så herlig :) Jeg har sådd tomatene i dag, en deilig følelse. Vårlengselen er stor nå, selv om snøen ligger dyp her enda.

  SvarSlett
 8. Det blir nok en frodig sommer hos deg med alle disse små spirene . Spennende å se om dine Dahlia våkner til liv. Ha noen riktig gode påskedager.

  SvarSlett