fredag 29. oktober 2010

Vinterklart drivhus

Nå er både drivhuset og jeg klar for vinteren. Jeg har kledd ca 1/3 av drivhuset med bobleplast og sett inn ei lita vifte som holder rundt 8 grader. Litt i varmeste laget, men jeg får ikke stilt den lavere. Får bare lukke øynene når strømregningen kommer. 

Bougainvilleaen derimot ser ikke ut til å være vinterklar der den står og blomstrer som bare det. Dette er andre gang den blomstrer etter jeg kjøpte den i vår.
Kanskje jeg burdet ta den inn til advent? Fargen vil passe utmerket.

Pellisene er også på plass. Det er slett ikke hyggelig å klippe de ned når de står i full blomst. Jeg tok en av de opp i stua, den var så flott at jeg ikke hadde hjerte til å gi den piggsveis. De fleste av pelargoniene sådde jeg i vår, og nå har de blomstret i flere måneder.
Så har vi engletrompetene. Jeg vurderte seriøst å kaste de tre som overlevde fjorårets vinteropphold i drivhuset.

De har kun vært til besvær, og ikke kommet med en eneste blomst – ever :-( Tror det er tre år siden jeg sådde de.
Her er de ribbet for det meste.Her ser dere hvordan jeg har festet bobleplasten inne i drivhuset.

Så til slutt noen bilder som dukka opp når snøen regna vekk. Fremdeles er der liv etter snø og flere kuldegrader.


Primula4 kommentarer:

 1. Bougainvilleaen din var simpelthen nydelig, så jeg skjønner godt at du vurderer å la den komme inn til advent! Og hvorfor ikke? Pellisenen mine står på planterommet, og jeg har ikke frisert dem. Jeg tenkte jeg skulle vente til våren, jeg!
  Bruggene må da vel blomstre neste år! Det krysser jeg fingrene for =)
  Flott primula i blomst, og scabiosaen også!
  Ha en fin lørdag!

  SvarSlett
 2. Bougainvilleaen var utrolig fin!
  Ikke verst at Scabiosaen står i knopp! Her hos oss har vi hatt snø og frost, så vi må bare glede oss til neste år, for å få se de igjen.

  Her hos oss blir nok helgen brukt til å komme i orden på de tre rommene vi holder på å bytte om på. Min datter har nå sovet en natt i sitt "nye rom". Rommet ble lyst og lekkert.

  Ønsker deg en fin helg!

  Klem fra Bente

  SvarSlett
 3. Lekker bougainvillea!
  Jeg lar mine pelliser stå ufrisert i drivhuset hele vinteren, jeg. Da har jeg lissom så mye å pusle og kose meg med i noen måneder. Klipping og så burtetter tar jeg fra ca. februar.

  SvarSlett