tirsdag 14. september 2010

Skiferplattingprosjektet.

Tidlig i vår startet "vi" på prosjektet skiferplatting. Vi er vel ikke helt riktig, da det var min kjære som faktisk utførte jobben. Noe han forøvrig aldri hadde gitt seg i kast med før. Vi har ikke hatt noen hast med å bli ferdig, så vi har tatt det med ro og kost oss underveis :-)Her har bruddskiferen kommet til gards og det er bare å sette i gang.Her skal plattingen være, men først må all torva fjernes og grunnarbeidet gjøres.Samme område sett fra trappa.Her er området sett  fra innkjørselen.Her har duk og sand kommet på plass, vinkelsliperen tatt i bruk, og de første hellene lagt.Plattingen ferdig fuget, og pusen Frøya er ute på prøvespaseringstur. Når hellene er oppvarmet av sola koser pusen seg på plattingen :-)Den nye uteplassen krever standsmessige møbler. Kvit pensjonistbenk og Stressless Blues i svart hud fra Ekornes.Her ser dere mannen i ferd med å snekre leveggen.  Jeg har laget et bed i forkant av plattingen der jeg har planlagt å plante en rosehekk mot innkjørslen.

Mot plattingen skal jeg plante lavendel og i resten av bedet skal de ni peonene som jeg har har bestilt gjennom importen på Hagegal få plass. Tenker det blir noen stauder også.Helt til venstre i bedet skal jeg plante en slyngrose og lage en portal inn til plattingen. På andre siden, og langs bedet skal det etterhvert komme en sti. Planen først var å legge bruddskifer i stien også, men vi har senket ambisjonsnivået og satser på singel :-)Her sett fra andre siden. Sti, potter og beising av levegg blir til våren. Plassen er vestvendt, og dette blir en flott plass å nyte solnedgangen.

Bak leveggen har jeg New Dawn og Lykkefund som trives godt, særlig Lykkefund blomstrer overdådig.

Redigert april 2013: Her kan dere se stien som kom på plass et par år etter.

7 kommentarer:

 1. Det ble utrolig fint!
  Og det kommer til å bli nydelig med de plantene du har planer om å plante ved skiferplattingen.

  Høstklem fra Bente

  SvarSlett
 2. Skifer er helt topp som underlag. Jammen ble det flott, ikke så verst til å legge skifer den mannen :-)Planleggeren med blomsterbed og det hele, er også dyktig, kan jeg se. Det skal bli kjekt å følge plantingen og veksten i bedet til våren.

  SvarSlett
 3. Kjempefint :) Tela tok mitt skiferprosjekt. Det er ikke blant oss lenger...

  SvarSlett
 4. Så fint det ble! Jeg så jo det da jeg var bortom deg sist, men ikke grundig nok =) Og så sti gjennom hagen.....Det kommer til å bli så flott at! Ikke bare jeg som har prosjekt på gang =) Godt å ha nevenyttige gubber i hvertfall!

  SvarSlett
 5. Litt av et arbeid, men så fint det ble. Når du får plantet blir det jo også litt mer skjermet. Det blir en flott plass til å nyte solen på ettermiddag og kveldstid.

  SvarSlett
 6. Dette ble jo kjempe lekkert. Jammen har du en flink mann. Flott steingulv og lett og holde rent.
  Ha en fortsatt fin høstuke.

  SvarSlett
 7. Kjempefin skiferplatting! Har nå planer om å lage en selv også.
  Hvor mange kvadrat ble det hos dere,hvilken type skifer er det og hvor kjøpte dere det?
  Tenkte å la gress vokse opp i fugene, men svigerinna mi anbefalte ikke det pga maur. Dere la sand under hellene, ble hellene "støpt" fast i den sanda da? Og brukte dere vanlig mørtel i fugene?

  Her er det uaktuelt å støpe under hellene pga teleløsninga, men å fuge med mørtel går nok bra. Håper du tar deg tid til å svare på spørsmålene :-)

  Hilsen Sissel

  SvarSlett