fredag 23. juli 2010

Hagen min i Tyrkia

Her er noen bilder fra "hagen" min i Tyrkia. Med litt hjelp fra vaktmesteren har disse kaktusene har overlevd tre år på balkongen. Jeg vet ikke navnet på noen av de, så det hadde vært flott med litt hjelp :-)
Starter med et bilde av blomstene av denne. Dette må vel være han- og hunblomster. Den blomstrer uavbrutt, og de røde frøkapslene dere ser bakerst, ligger strødd utover bordet. De små blomstene i forgrunnen kommer aldri før sent på ettermiddagen.

Her i helfigur.

Denne har aldri blomstret, og om dere ser nøye etter vil dere se at jeg ikke slipper unna ugressluking her heller :-))) Det stikker noe innmari, så jeg måtte ta i bruk pinsettet - såkalt pinsettluking.
Så har vi denne raringen.


Her et bilde av blomstene som ligger langs kanten.
3 kommentarer:

 1. Fine bilder!
  Nr. 1 tipper jeg er en eller annen art Mammilaria.
  Nr. 2 er Melocactus.
  Nr. 3 kan være en Ferocactus.
  Nr. 4 ligner Euphorbia lactea, en sukkulent i samme slekt som julestjerne.

  SvarSlett
 2. Ja, hjemme i Møre og Romsdal har det vært noen uker som har vært deprimerende for oss hagegale. Men nå skinner solen og da blir alt så mye bedre. Jeg skal innrømme at vi har kikka etter restplasser til syden. men siden vi skal to uker i Tyrkia i slutten av September, ja så har vi holdt ut. fortsatt god ferie :-)

  SvarSlett
 3. Stilige bilder av Tyrkia-hagen din! Ikke noe vi er vant til å se her hjemme akkurat =) Du er vel spent på hagen din hjemme også, så som du har vært borte så lenge!

  SvarSlett