søndag 7. februar 2016

Såtid


Vinter ute, men på planterommet er våren i full gang. Dei første frøa kom i jorda allereie 30. november. Først ute var ulike sorter Chili.

Capsicum annuum L. 'Filius Blue' har flotte lilla frukter og dekorative mørke blad. Ikkje av dei sterkaste med sine 20 000 - 30 000 SHU


Tomatane blei sådd 02. januar og med god gjødsling har dei fått fart på seg.


Rhodochiton atrosanguineum eller blodbeger som den kallast på norsk er også på god veg. Her har eg sett fire plantar i kva potte så eg får lubne plantar. Med heile 40 spirar kan ein ta seg råd til det :-)
Enno er det god plass på planterommet, men om ikkje lenge må Dahlia, ulike stauder mm. priklast så eg vil tru at dei etterkvart vil bli trangt om plassen.

Om du vil så følg meg gjerne på Kristins Hage&Drivhus eller på Instagram3 kommentarer:

 1. Hei igjen :)
  Har du allerede fått frem planter :o Så artig, æ kribler av å starte, men holder enda igjen, for av erfaring er det for tidlig her hos mæ :)
  Men snart skal æ starte, har handlet frø og såjord og drivhuset er klart, med varmekablan på i gulvet :)
  Koselig at du kom med et nytt blogginnlegg igjen her :)

  Ha ei fin ny uke.

  Hilsen Lisbeth :O)

  SvarSlett
 2. Så grønt og frodig det er blitt allerede. Spiring på høyt nivå. Jeg er såvidt i gang med noen sorter, men de er fortsatt i den spede fasen. Lykke til!

  SvarSlett
 3. Så fine småplanter! Har sådd blodbeger jeg også, frø fra en plante jeg har på loftet, men det er dårlig med spiring. Piggeple har jeg også sådd, kanskje for gamle frø. Har en haug med andre frø. Skal i hvert fall så svart hagestokkrose i dag. Inspirerende innlegg! :) Og for et flott bilde du har i headingen!!
  Hilsen Lisa

  SvarSlett