lørdag 1. juni 2013

Prosjekt armeringsmatte i hagen.

Jeg har lenge planlagt å sette opp en armeringsmatte ved plattingen for å hindre innsyn. Som med de fleste prosjekter jeg har planer om, tar det sin tid å få de gjennomført.

Det beste med å få opp matten var at jeg endelig kunne sage ned de forferdelige såkalte krypfuruene som sto der. Grunnen til at jeg ikke har fjernet de for lenge siden er at de var omtrent 2 meter høye, og dermed hindret innsyn.

Dette er bare noen av krypfuruene som sto der. Jeg ble så ivrig med sagen at jeg glemte å ta bilde før jeg begynte.Her har min kjære gravd ned et rør på diameter 18 - 20 cm. Dybde 40 - 45 cm. Stein og sement rundt røret så det står stødig.Nå har sementen herdet. Røret fylles med sement, og stolpesko støpes fast.Da har armeringsmatten kommet på plass. 
For å gjøre den så stødig som mulig er der også en planke på toppen. Planker på 2"4 skrus fast i stlpeskoene. Armeringsmatten er 5 meter lang, og foruten planker på hver side er der også en i midten.
Jeg har plantet Clematis alpina 'Ruby' og vanlig alpeklematis. Synes alpeklematis passer bra, da den blomstrer tidlig på året og dermed vil dekke for innsyn.

Den får flotte frøstander som pryder resten av sommeren, og når høststormene kommer har den mistet bladene og vinden får ikke så godt tak. Forhåpentligvis vil den stå støtt i de verste vindkastene.
Vil du følge meg på facebooksiden min er det bare å klikke her: Kristins Hage&Drivhus


Fortsatt god lørdagskveld til dere alle :-)4 kommentarer:

 1. Forstår godt at det var et stort prosjekt. Trefelling har ihvertfall jeg det med å utsette, så jeg måtte flire av at du ble så ivrigf at du glemte før-bildene :D

  Det blir flott når klematisene får vokst seg til!

  SvarSlett
 2. Å glemme å ta før-bilder, -been there, done that! ;)

  Ble bra det der, og blir nok kjempefint med klartreplanter på!
  Hvor har du fått tak i de små dekor-rutene, forresten?
  Kjempefine!!

  SvarSlett
 3. Dette ble jo kjempe fint. Jeg bruker også armeringsnetting i hagen, og det er kjempe fint til å dele opp hagen med.
  Flinke er dere!

  Ønsker deg en fin søndag. Klem

  SvarSlett
 4. Tankerutene kjørte jeg her http://www.igroshage.no/

  SvarSlett