søndag 28. april 2013

Ompotting av agurk - hvordan jeg gjør det.

I går tok jeg meg endelig på tak og fikk pottet om agurkplantene. Det var på høy tid for de hadde det ganske trangt om føttene.
Agurkplanter er noen særlinger og liker ikke å bli forstyrret. Noe jeg fikk erfare da jeg sådde for første gang og de kollapset etter ompotting.

Når jeg sår agurk bruker jeg litt større såpotter enn vanlig, og bare ett frø i hver potte. Nederst i potta har jeg vanlig jord, og øverst såjord. Dette for at de skal få stå i fred så lenge som mulig. Når de har kommet godt i vekst, gir jeg de svakt gjødselvann. Ca det halve av doseringen som står på flasken.


Jeg klemmer forsiktig på potten og lirker agurkplanten ut så varsomt som mulig uten å forstyrre røttene.
I bunnen av den nye potten har jeg i noen never med kusgjødselkompost. Resten fyller jeg opp med blomsterjord. God jord er viktig, så det lønner seg ikke å kjøpe den billige hagejorda.Da har den kommet i ny potte. Støttepinne er på plass og husk å vanne godt.Jeg sådd agurk 11. februar og to av plantene er allerede i blomst. Cucumus sativus F1 'Max' blir 250 cm høy. I fjor leverte den sin første agurk før den var en halv meter høy, og produserte hele sommeren og et stykke ut på høsten.


Flott gulfarge på tomatblomstene.


Håper dette var nyttig for dere som ikke har sådd agurk før :-)

Besøk meg gjerne på facebook og på Instagram


8 kommentarer:

 1. Så artig med agurk. Trodde ikke det gikk så raskt. Blir spennende å følge deg med modne agurker :-)
  God søndag til deg!

  SvarSlett
 2. Hm. Lykken sto vel den kjekke bi i fjor, da jeg såtte agurk første gang. Fikk fram to fine planter med Zeina F1 som gav en rekke fine, lekre agurker. Noen andre sorter som spirte ble det aldri noe av...

  SvarSlett
 3. Har en agurkplante som nå vokser så det knaker, og trenger en større potte. Så da skal jeg være varsom med ompottingen! Nå kommer det små utvekster som ser ut som små agurker, er det allerede fruktene som er på vei..?
  Her var en morsom link til agurktips.
  Ser at luftfuktigheten er en utfordring når de står i stua foreløpig.
  http://www.solbergs-gartneri.no/website.aspx?displayid=1292

  SvarSlett
 4. Da ble jeg minnet på at det nå er på tide å så agurkfrø. I fjor ble det ikke gjort hos meg, og jeg savnet de saftige hjemmedyrkede agurkene.

  SvarSlett
 5. Fine planter... så dyktig du er!
  Mine agurkerfrø ble ikke sådd i år, men så får det bli en annen gang da. Men tomater... det ha rjeg visst nok av. ha ei fin uke, Kristin!

  SvarSlett
 6. Så frodige og flotte agurkplanter du har. Jeg sådde agurker for noen år siden, men di siste så har jeg kjøpt ferdig. Har vel mest med plassen å gjøre.

  Takk for tips og råd! Ønsker deg en fin ny uke. Klem

  SvarSlett
 7. Hei! Jeg har aldri sådd agurk, men det ser jo ut som om du har dreisen på det der. Flott blomstring allerede, da blir det vel tidlig avling også? Godt med selvdyrket mat.

  Forresten; jeg tror jeg har en gladnyhet til deg. Du vet, sånn med navnsetting av nye Dahliasorter og sånn. Til min store overraskelse blir du "navnemor" - bilder i oppdateringen nå til helgen.
  Fin 1. mai til deg!

  SvarSlett
 8. Så flotte agurkplanter!
  Finnes ikke noe bedre enn selvdyrkede agurker og tomater:)
  Fin kveld til deg!

  SvarSlett