mandag 15. august 2011

Tomatsesongen 2011

Det er fremdeles en god del tomater på gang i drivhuset så sesongen er heldigvis ikke over ennå. Den siste uken har vi hatt nattetemperaturer helt ned i 3 grader, så det er vel snart på tide å sette på litt varme.

Her er de sortene jeg sådde i år.

Ildi er et nytt bekjentskap og har en litt syrlig smak. Tomatene er ganske små, mindre enn cherrytomater med en flott gul farge.


Green Sausage er det nok siste gang jeg sår. Smaken er ikke den beste, og mange av tomatene falle av før de er modne.


Green Sausage, kanskje en smule overmoden?


Gardneners Delight, cherrytomat med nydelig smak. Søt og god.


Moneymaker, deilig smak og en jeg nok kommer til å satse på til neste år også.Promyk har relativ stor avling på hver plante. Bladene har en tendens til å krølle seg og får en merkelig farge med små utvekster på. Den oppførte seg på samme måte i fjor også. Smaker godt.


Roma VF, plommetomat som jeg ikke kommer til å så igjen. Smaker sånn passe.

Dette var min oppsummering av årets tomatsesomg. Jeg tar gjerne imot tips til nye sorter som jeg kan prøve til neste år.

Hva er din favorittomat og hvorfor?7 kommentarer:

 1. Her satser jeg også på at det skal komme flere tomater i drivhuset en stund framover. Min yndlingstomat, som jeg MÅ ha hvert år er Green Grape, rett og slett fordi den er så søt og god. Den kan spises som snack:)

  SvarSlett
 2. Denne oppsummeringen må jeg gjemme til neste vår. Jeg har tomater i potter på terrassen og trener på å finne ut hvem som smaker best og kommer med grei avling.

  SvarSlett
 3. I år gadd jeg ikke prøve masse sorter, men satset på to jeg vet er gode. Gardeners delight er fin, den får jo ganske store tomater også, til å være cherry. Den andre sorten jeg har er Sungold - mye mindre tomater, men gode! Etter min smak. ;)

  SvarSlett
 4. Det var mange spennende tomater! Min favoritt i år er den gule cherry-tomaten "Goldita". Jer går stadig og spiser av de- rett fra planten - søt og masse smak.

  SvarSlett
 5. Masse spennende tomater :)
  skal jeg komme med noen forslag så må det ble Flamme, nydelig søt smak, orange ser nesten ut som en herlig aprikos.
  Bull`s heart, kjempetomat, men alikevel utrolig smakfull og god. Bærer mye selvom hver tomat er nesten 500 g hver.
  Spite, en fantastisk avlang cherrytomat som smaker som tomatsukkertøy. Bærer masse og har den beste smaken jeg noen gang har smakt, kanskje med unntak av Flamme..hmm;)

  SvarSlett
 6. Artige sorter!

  Tomatene våre er jo ikke på langt nør modne enda, med unntak av en cherry, men det kommer et slikt innlegg fra meg også, etterhvert. Mannen har eksperimentert..
  (sola må bare komme på jobb igjen først.)

  SvarSlett
 7. Heisann!
  I år sådde jeg for sent - frø av en kjøpetomat fra i høst som jeg syntes smakte godt. Noen har begynt å modne, og smaker faktisk godt!
  Den andre sorten er sjølsådd fra tomater som falt ned i jorda sist sesong. Har ennå ikke fått modne tomater på disse plantene. I fjor hadde jeg de gule, ikke noe jeg satsa på i år. Har kjøpt en pose Sungold som jeg også hadde i fjor. Frøene skal sås til våren, og de vil jeg alltid ha, bare dem, åtte planter!
  Thomson & Morgan skriver 'The sweetest tomato - guaranteed!'
  Takk for opplysningene du kom med. Kanskje jeg sår ett slag til ;:OD)
  Hvem vet!

  SvarSlett