torsdag 23. september 2010

Årets første frøpakke ankommet.

Da har forberedelsene til neste års blomstring startet. I dag dumpet den første frøpakken ned i postkassa, og det er første gang jeg bestiller frø fra seedaholic.

Som dere kanskje ser av bildet så er de små frøposene stiftet fast til A5 ark og i posene ligger det små bilder av blomstene, samt et større bilde på arket med utfyllende opplysninger om plantene. Skikkelig flott :-) Får jeg bra spiring skal jeg nok bestille mer herfra.
Her er det jeg bestilte:

Aquilegia vulgaris “Munstead White” aka 'Nivea'
Buddleia davidii alba
Centaurea cyanus 'Black Ball'
Cosmos sulphureus 'Cosmic Red'
Cosmos bipinnatus 'Daydream'
Dahlia variabilis “Early Bird”
Digitalis parviflora “Milk Chocolate” Foxglove
Digitalis grandiflora “Large Yellow Foxglove”
Digitalis purpurea "Foxy"
Hosta sieboldiana "Frances Williams"
Knautia macedonica "Crimson Scabious"
Primula polyanthus elatior "Gold Lace"
Salvia lyrata "Purple Volcano"


Slenger med et bilde til. Er spent på Hostaen, helt til venstre vil bli som bildet viser.Tulipaner har også kommet i hus. I år kjøper jeg litt her og litt der, så virker det som om jeg nesten ikke handler løk i år. Jeg var med på en import i fjor, og handlet da massevis så jeg tenkte jeg skulle moderere meg i år – det gjenstår å se hvordan det går :-) Her er fangsten hittil.
De 5 første er kjøpt på Plantasjen, og til min store glede fulgte det med merkeskilt med bilde og navn. Praktisk - så slipper jeg å lage selv. Kjøpte også krokus og hvit Muskari.

Tulipa 'Purple Dream'
Tulipa 'Purple Prince'
Tulipa 'Angelique'
Tulipa 'Rem's Favourite'
Tulipa 'Salmon Impression'
Tulipa gesneriana 'Negrita'
Tulipa 'Passionale'


På bildet til over er tulipanløk som min kjære hadde med seg fra Leeds forrige helg. En fargeblanding kjøpt på markedet. Gjett om overraskelsen var stor:-) Snille mannen.

Som ikke det var nok henta jeg ennå en pakke på posten i dag fra Rosa Røyse Jeg har bestilt en hekk av Louise Bugnet 12 stk og en klatrerose Gerbe Rose. Nå ligger de i kjelleren klare til utplanting.
Kjøpte denne søte saken her i dag. Noen som vet hva den heter? Det var meget mangelfullt merka for å si det mildt. Går ut i fra at de er ettårige.


9 kommentarer:

 1. Så utrolig mye flott du har fått tak i, både av frø og løker! Den primulaen sådde jeg i år, og den kommer fint, ser jeg =)
  Tenk å ha en mann som kjøper blomsterløk! Det kommer nok aldri jeg til å oppleve =) He-he, lurer på hva han hadde kommet hjem med!!!
  Jeg ser at din har god smak!
  Er spent på hvordan rosehekken din blir! Spennende!

  SvarSlett
 2. Ville bare si at du hadde en utrolig flott header! Så stemningsfull og flott.

  SvarSlett
 3. Ah! Så, du handlet litt mer enn kun Buddleijafrø;D

  Må prøve.

  SvarSlett
 4. Så mye spennende!
  Du har i alle fall sikret en fin blomstring til neste år!

  Ønsker deg en fin helg!

  Klem fra Bente

  SvarSlett
 5. Takk for koselig kommentar! Jeg sier det samme til deg, at om jeg har frø som du kunne tenke deg, så si ifra! Dumt å kaste priklede spirer =)

  SvarSlett
 6. Det var masse flott:) Blir spennenede:) Fint du skriver hvor du har bestilt fra, alltid kjekt med noen nye tips til nye sider:) klem

  SvarSlett
 7. så kjekt at de sender med info om planten da :) Ny frøsjappe, den skal jeg sjekke ut.

  SvarSlett
 8. Heisann!

  Den kalles carryplante. Har den sjøl, håper at den overlever inne i kalt rom. Akkurat nå satte jeg dennut igjen siden det er blitt varmere. Den får gule blomster i en form for kurv.
  Tror den er i familie med lavendel!!!!!!

  SvarSlett
 9. Sjølsagt curry plante eller (fant lappen) Helichrysum angustifolium -Italicum

  SvarSlett