fredag 3. februar 2012

Filipendula vulgaris 'Plena'


Tenkte jeg skulle lage en liten serie der jeg presenterer noen av de plantene jeg har i hagen.

Første ute er Filipendula vulgaris 'Plena' som er en Mjødurt. På norsk kalles den Knollmjødurt. Jeg kjøpte den hos Dragland sommeren 2007, og den har blomstret flittig hver sommer. Blomstringen hos meg starter i juli, og holder på i et par måneder.
Knollmjødurt blir ikke så høy, rundt 40 - 50 cm.

Bladene er bregnelignende og mørkegrønne. trives i sol og lett skygge, lett kalkholdig jord med god drenering. Knollmjødurt er ganske hardfør.


11 kommentarer:

 1. Denne var da kjempefin. jeg blir av og til imponert over alle devakre planter som jeg ikke visste om. Jeg blir ofte betatt av knopper, sånn som disse. Som perler...

  SvarSlett
 2. Flott plante, artig med litt rosa pga knoppene. Perfekt høyde også sånn midt i mellom lav og høy. Har den spredd seg mye siden 2007? Kommer tilbake for mer i denne serien :D

  SvarSlett
 3. Den har vokst litt, men spredd seg er å overdrive kraftig :-)
  Jeg burde kanskje finne en annen plassering til den - vi får se til våren.

  SvarSlett
 4. Å førr en nydelig plante, den har æ ikke vært borti før, men det e jo så mange planter og busker som ikke tåler sont hardt klima som vi kan ha i nord :)
  Her går det på H6 OG H7 :)

  Hilsen Lisbeth

  SvarSlett
 5. Ah, mjødurt! Jeg har endelig fått plantet noen, en sort som skal være rosahvit. Har visse forventninger til den.

  SvarSlett
 6. Nydelig plante! Den har jeg ikke i hagen. Kjekt med noen gode plantetips fra deg.

  SvarSlett
 7. Å, så nydelige blomster på den. En ny ønskeplante.

  SvarSlett
 8. Denne var virkelig flott! Havner nok på ønskelista mi også etter hvert!
  Gleder meg til å se andre planter i hagen din!

  SvarSlett
 9. Välsigt söt och väldigt fina bilder! Jag köpte ett rosa älggräs och är inte alls nöjd med det, då var nog din dubbla mycket finare.

  SvarSlett
 10. Så flott plante, Kristin! Liker så godt knuppene på denne, og nydelig farge! God idè med presentasjon av plantene dine!

  SvarSlett
 11. Hvor er den smuk:0)

  Jeg har fundet de frø vi snakkede om - det er frø fra Echinacea Purpurea Pallida - der er ikke ret mange tilbage......jeg har selv sået nogle men kan selvfølgelig ikke garantere udfaldet af blomsten da de er samlet er i haven.....og man ved jo aldrig helt hvad humlebier og sommerfugle bestøver med ;0)

  Send mig en mail på dorthe.claus@energipost.dk med din adresse og jeg vil sende dig en portion - så må det jo komme an på en prøve ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlett