onsdag 12. september 2012

Henkokte tomater

Det er grenser for mye tomater en klarer å stappe i seg når sesongen er på det høyeste. Da er det godt å kunne bruke de til noe fornuftig, og til noe som samtidig smaker fantastisk godt.

Henkokte tomater er nydelig på pizza, til gryterette, fiskegryte og sikkert mye annet. Enkelt og lage er det også. Det er bare å stappe tomater, basilikum, hvitløk, litt salt og olivenolje i et glass, sette det inn i ovnen til det koker, og vips - ferdig!

Oppskriften fant jeg på bloggen til Camilla PlumEndelig kom de gamle norgesglassene til heder og verdighet igjen :-) Jeg laget også en annen variant der jeg byttet ut basilikum med timian og tilsatte noen hjemmedyrkede chilli. De har jeg ikke smakt på ennå, men jeg mistenker at jeg var ganske raus med chillien.Tomatene jeg brukte var 'Bulls Heart' store bifftomater til venstre. De bittesmå ved siden av er 'Spite', en deilig og søt cherrytomat, 'Flamme', 'Money Maker' og Gardners Delight. De fleste frøene har jeg kjøpt hos Lille Tomat, så er du på utkikk etter nye tomatsorter så finner du kvalitetsfrø her.Denne karen med grønt hår kommer også fra drivhuset. Hvilken sort dette er vet jeg ikke, men den er uten tvil den søteste å se til :-)


Vil du følge meg på facebook finner du meg her:
 Kristins Hage&Drivhus


8 kommentarer:

 1. En skikkelig sjarmør i rødt! Frekk og freidig :) Så flink du har vært! Jeg blir alltid like imponert over andres matauk :) Gode høstdager!

  SvarSlett
 2. Spennende å gjøre noe annet med tomatene, enn bare å legge dem i en salat :) Her rekker vi nesten ikke å høste nok, vi spiser det som gotteri.

  Jeg noterer meg oppskriften! Takk!

  Stilig liten tomat :))

  Klem

  SvarSlett
 3. Det så kjempegodt og fint ut med tomatene i de fine gamle glassene. Fint å få nyttet tomatene og kortreist mat er supert !
  Ha en fortsatt fin uke!

  SvarSlett
 4. Selvgjort er velgjort! (:
  Naaam!
  Tomatiserte sauser er det beste jeg vet! Både til pasta, og ellers.
  Siden bruker jeg både hvitløk og chili nesten daglig.
  Dessuten er basilikum favoritturten min. Så, dette er nok velsmakende.
  Det er jeg sikker på!
  Ekstra stas er det når man har laget det selv, som sagt.
  Nyt det!

  SvarSlett
 5. Bra jobbat....å vilken lite kul tomat :)
  å missa nu inte,,,,,,,,

  S
  A
  T
  U
  R
  D
  A
  Y

  S
  H
  O
  W


  O
  F
  F

  de e kul att vara med :)
  VÄLKOMMEN
  Håkan

  SvarSlett
 6. Det ser skikkelig godt ut, og her har du mye godt grunnlag for mange deilige middagsretter/kveldskos til deg og gubben:) Jeg har ikke prøvd dette, men i fjor laget jeg tomatsaus med godt krydder i til å bruke til pizza osv!
  Hm, kanskje jeg har noe i fryseren fortsatt?
  God helg!

  SvarSlett
 7. Jeg har laget litervis med denne sausen i år og den er bare helt vidunderlig:))

  SvarSlett
 8. Så flink du er som tar vare på alle tomatene dine og lager all den deilige tomat sausen, hjemmelaga er best, da vet man nu ka man spiser :O)

  Ha ei fortsatt fin uke.

  Lisbeth ,:O)

  SvarSlett