lørdag 15. september 2012

Fått meg nye lekre planter på høstsalg

Yeeesss da falt jeg for fristelsen atter en gang - jeg har shoppet nye planter til hagen. Fornuftsgenet slo inn i siste øyeblikk, så denne gangen handlet jeg ikke over evne :-) Alle plantene fikk plass i bedene uten at den store panikkfølelsen gjorde seg gjeldende.

Det er ikke få ganger jeg har stått med masse stauder og planteskjeen i hånden mens regnet siler ned og lurt på hvordan jeg skulle fikse dette problemet.

Nå vil ikke problemet komme før til neste sommer, da de vil vokse seg altfor store i forhold til plassen, eller i verste fall, til våren når jeg oppdager at årsaken til den "tomme" plassen var at der ligger tulipanløker fra før. Den tid den sorg, og det kan jo være at solen skinner akkurat den dagen.

Som ekte sunnmøring blir jeg veldig inspirert av salg, og når planteliste.net annonserer høstsalg så måtte jeg bare trå til. Har handlet her før, og alltid fått store flotte planter og rask levering.

Her er hva jeg kjøpte:

 Filipendula multijuga 'Red Umbrellas' 


 Heuchera 'Fire Chief'


 Heuchera 'Midnight Rose' 


 Heuchera 'Obsidian' 


Heuchera hybrid 'Shanghai'


 Heucherella 'Stoplight'


 Hosta 'Blue Mouse Ears'


Hosta 'Praying Hands'

Alle bildene er tatt rett etter jeg pakket ut plantene, så bildene yter de nok ikke rettferdighet. Og jada, jeg har dilla på Heuchera og Hosta :-))

God lørdagskveld til dere alle!7 kommentarer:

 1. Det var eit flott kjøp du har gjort på salg....og heldig som har fått dei i jorda.
  For øyeblikket kjenner eg meg heilt igjen i beskrivelsen din om å kjøpe uten heilt å ha ein plan :) Det er vel 2 veke sida eg kjøpte ei heil bråte med plantar...tred, busker,stauder og ikkje mindre enn 6 roser. Hadde de no enda vore vær så eg kunne fått gjort noko ute men hjelpe meg kor det regnar....eller rettare sagt fossar. Vert heilt stressa av det med tanke på dei 6 djupe rosehola eg skal grave+++++ Men trur rett og slett eg må tre i vadarutstyr og få dei i jorda før det er for seint :)))
  Takk for kjekk kommentar hos meg...er heilt enig med deg at den klematisen du kommenterte ikkje er Nelly Moser. Den er nok feilmerka...må studere litt å sjå om det er råd å kome fram til rett navn. Er nok i den retning du nevnte.
  Ha ein fin kveld.

  SvarSlett
 2. Når "Jensen" roper salg, kommer alle hagetullingene styrtende.

  Skulle ikke ha noe i høst, for jeg kjøpte så mye sist. Men fingrene gikk fortere enn noensinne, og vips sitter man der med mange nye lekkerbiskener i en eske.

  Heuchera 'Midnight Rose' er jo bare... For ikke å snakke om enhver Heucherella!

  SvarSlett
 3. Så mye fint som du har kjøpt. Du er fasinert av bladverk du også, ser jeg :) Jeg klarer liksom ikke å ikke kjøpe planter med flott bladverk!

  Ønsker deg en fortsatt fin helg! Klem

  SvarSlett
 4. Wow - så mange fine Heuchera! Og "Praying Hands" var lekker! Ha en fortsatt god helg!

  SvarSlett
 5. Jeg har også nettopp hentet hjem pakke fra planteliste.net. Ble mere hosta enn heuchera hos meg, men var det det gikk i her også. :D Mine så enda litt mer slitne enn dine gjorde etter reisen til Østlandet, men kom seg raskt etter litt vann og frisk luft. Salg er gøy!

  SvarSlett
 6. Det er en kunst å stoppe i tide, og ikke dra på seg hodebry når det gjelder plantekjøp, vanskelig, veldig vanskelig! :) Men jammen er det lekre planter du har skaffet deg! Jeg har noen av dem fra før, men ikke Filipendula....wow, for noen flotte blad! Måha...)

  SvarSlett
 7. Her har du fått tak i mye snadder! Hvem kan vel motstå sånne plantekupp. Jeg har kjøpt den Filipendulaen tidligere. Den er veldig fin. Nå i sommer kom jeg over Obsidian på et hagesenter. Den liker jeg også veldig godt.
  Ha en fin uke!

  SvarSlett