mandag 14. mai 2012

Nyttig plantekartotek - eller hva mener du?

På utkikk etter en plante med bestemte egenskaper - så ta en titt her.

Jeg har i et tidligere innlegg skrevet om registreringsprpgrammet Evernote som jeg bruker til å registrere alle plantene jeg har i hagen. Jeg har lagt ned en god del arbeid i dette, og nå har det etterhvert begynt å ta form.

Noen av mappene har jeg lagt ut offentlig, og nå ser jeg at de også kanskje kan være nyttige for andre da det er mulig for alle å søke etter planter på f.eks farge, høyde og når de blomstrer.

De mappene som nå tåler offentlighetens lys er Clematis, løkplanter, roser og stauder. De samme linkene finner du til høyre i bloggen her.

Jeg har lagt inn flere tags på de enkelte plantene, og de ser du ovenfor bilde. Ser du de ikke, så klikk på "show details" helt til høyre. Vil du søke etter en bestemt plante eller etter en plante med bestemte egenskaper, skriver du navnet eller det du er ute etter i søkefeltet. Husk komma mellom tags'ene.

Går du f. eks inn på mappen stauder og skriver lilla,juni,40 cm får du opp dette.

Denne oversikten laget jeg for å holde orden på hva som var hvor, så de fleste tags er nok ikke relevant for andre enn meg selv. Hadde jeg visst at det var mulig for andre også å søke, hadde jeg nok tenkt meg bedre om når jeg la inn tags. Kanskje det blir en vintersyssel :-)

Dessverre kommer det ikke frem en oversikt over de forskjellige tags på den delte mappen som det gjør når jeg arbeider i den. Blar du litt rundt og ser på bildene kan du selv se hvilken tags jeg har brukt.

I hver post ligger det flere bilder av samme plante, så om du vil kan du bla nedover.

Gi gjerne tilbakemelding om hva dere synes, og jeg vil gjerne ha tips om hvilken tags som kunne vært nyttig å ta med.

Så til slutt, ingen blogginnlegg uten bilde. Her er tulipanen Rai, ny av året. Kanskje mer morsom enn vakker?
Ønsker dere alle en fin mandagskveld.8 kommentarer:

 1. Helt genialt for en hagenovise som meg! Syns det er kjempefint at bildene vises såpass godt i søkeresultatlisten som kommer opp og det er helt supert at du har navngitt både med 'norske' og latinske navn der. Tror jeg skal teste å bruke den Evernote saken for å holde styr på min hage også jeg, krever litt innsats kanskje? Du har jammen vært kjempeflink, jeg kommer helt sikkert tilbake til denne, både for å søke opp planter som jeg bare vet fargen på og for å finne fine planter i en farge som jeg ønsker meg. Bare det å kunne søke på farge og årstid er kjempenyttig. Jeg forsøkte meg også på et søk med 'gul, lodden', og da returnerte den ikkeno, det vil jo være bedre jo flere karakterista/labels du har lagt inn, men det kan sikkert bli for mye også. Takker for at du deler, I'll be back! Ha en finfin mai!

  SvarSlett
 2. Veldig bra og nyttig , takk for tipset.
  Tulipanen er utrolig fascinerende da.

  Ha en fin mai uke , Marit.

  SvarSlett
 3. Fantastisk bra, ja helt supert!
  Jeg begynte å legge inn frøsåinga mi grytidlig i sesongen, men plutselig stoppet det opp, da tida lissom ikke strakk til... men nå MÅ jeg ta meg tid til å sette meg skikkelig inn i systemet (regnværs- og vintersyssel). best at man kan legge inn bilder, og tagging er genialt.
  Ville tatt med sol, skygge, halvskygge, og hvilke bed som tags også, muligens himmelretning.
  Hm. Blir Aloha så høy? Jeg vurderte å plante min ved et stativ på 150 cm...

  SvarSlett
 4. Lurt, lurt! I vinter gjorde jeg noe lignende, jeg laget meg en Access-database over alle frøposene mine. På den måten kunne jeg lage rapporter over hva som skulle såes når, under hvilke forhold, og så videre. Takk for en fin blogg! :)

  SvarSlett
 5. Jeg har lastet ned programmet men har aldri begynt å bruke det, kanskje jeg burde gjøre det nå?????

  SvarSlett
 6. Det burte du Ellea....Finnews ikke en mer brukervennlig database enn denne. Access var for komplisert syntes jeg. I Evernote kan man klippe fra web-sider og bare høyreklikke og velge Add to Evernote. Man kan ta bilder hjemme og borte og legge inn. Man har den alltid med seg (i mobiltelefonen) og kan vise opp i en forretning om man er på let etter noe spesielt.

  M.a.o. det er bare fantasien som setter grenser. Det absolutt beste og mest brukte program jeg noensinne har kommet over.

  SvarSlett
 7. Heisann
  Tusen takk for nyttig link. Dette skal jeg jammen prøve ut, for klipp og lim prosjektet mitt blir aldri noe av, og dessuten blir ikke det oppdatert nok. Og lærer masse av de gode kommentarene over også. Suverent! Ha en strålende 17. mai. Anne Kari

  SvarSlett
 8. Jeg kom tilfældigt forbi din blog.
  Tak for kigget og for ideen.
  Ha` en god aften.

  SvarSlett