tirsdag 8. mai 2012

Akeleie på ville veier

Det er utrolig hvor enkelte planter finner på å slå rot, her er en akeleie som klamrer seg fast i hjørnet av pallekarmen med salat.  Kanskje den i motsetning til hageeieren innså at det ikke var mer plass i bedene?

Uansett - velkommen skal den være :-)Nå er det bare å glede seg til blomstring for å se hvilken farge og form denne vil få. Det er noe av det som er så morsomt med akeleier, de er notorisk utro og høster en frø av plantene i hagen, vet en aldri hva som vil dukke opp.

Disse som blomstret i fjor fikk jeg fra frø som jeg høstet fra akeleiene som jeg hadde i hagen.


9 kommentarer:

 1. Hei på deg!
  Akeleier kommer hvor som helst! Koselig med en liten blomst ved salaten :)

  Jeg har mange små i grusgangen min, men de skal få stå!

  Nyt våren i hagen din. Klem

  SvarSlett
 2. Hei, det der var en original plassering! Blir nok en tøffing det der! hehe. Så flott den røde var! Jeg sådde noen selvhøstede frø nå i høst, og av de som spirer er det non som har mørkerøde blader. Det endrer seg vel når de blir større, men ja, veldig spennende å følge med på hvordan de blir!

  SvarSlett
 3. Så mange fine, og frekke. Jeg har også en som gjør sitt beste for å bli sjef. Var sikker på at den fineste kubjella hadde takket for seg i vinter, men fant den under ei akeleie.

  SvarSlett
 4. Søde Kristin.....det er alt for længe siden jeg har været forbi - det kniber lidt med tiden pt. Men uha hvor der sker ting og sager her.......jeg får helt lyst til knasende asparges ;0)

  Planterne kan få rodfæste de mest forunderlige steder......og jeg elsker dem for det :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlett
 5. Det var litt av et sted å slå seg til! Akeleier er flotte stauder, og som du sier en vet aldri hvilken farge frøplantene får. De er spennende planter :-)

  SvarSlett
 6. Akeleier er artige planter, jeg liker dem og ståpå viljen de har. Her får de frø seg littegrann, mange artige, til og med en helt uten kronblader, bare hamsen lissom. He-he, den får også stå.
  Ha fine hagedager.

  SvarSlett
 7. Ja er det ikke underlig hvordan plantene kommer seg opp over alt. Eller, det er jo ikke noe rart egentlig, men det er moro å se.

  God helg!

  SvarSlett
 8. Ååå, akeleier er nydelige :D Morsomt voksested den har funnet seg ;)
  God kveld til deg :D

  SvarSlett
 9. Fy søren for noen alldeles nyydelige akeleier! De var bare helskjønne!! Ja takk til mange akeleier i hagen:)

  SvarSlett