søndag 6. mai 2012

Agurk og asparges er på vei.

I drivhuset vokser det i rekordfart, noe en ikke kan si om hva som skjer på utsiden. I går sådde jeg salat og sukkererter i pallekarmene mens det vekslet mellom sol, hagl og snøvær. Det var så galt at når jeg gravde igjen furene med salatfrø var frøene dekt av snø. Heldigvis tinte snøen med det samme så en får ta med de lyspunktene som er.

Agurken har virkelig tatt av, og vokser flere cm for dag. Denne heter Max og agurken er like høy som planten, som vil si ca 20 cm. Jeg hadde ikke trodd at den skulle komme med frukt allerede nå, for i henhold til Impecta skal planten etterhvert nå taket i drivhuset. Med den farten den vokser nå vil det ikke skje i år, men blir det agurker av alle blomstene derimot -  er jeg selvforsynt med agurk til jul  :-))
Ikke alt er like nitrist ute for det skjer også noe i pallekarmene. Aspargesen som jeg sådde for tre år siden kan jeg endelig høste forsiktig av for første gang i år. Den skal nytes som forrett en lørdagskveld med passende (dyr) vin til, man kan jo ikke sløse med sånne edle varer :-)Skulle noen ha en god oppskrift på en forrett av asparges så ikke nøl med å del den med meg!

Ønsker dere alle en god søndagskveld med et bilde fra blodbeger som blomstrer i drivhuset :-)
13 kommentarer:

 1. Wow, det var litt av en imponerende agurk! Snakker om voksekraft. Hva gir du den? Asparges er nydelig! Jeg pleier å brekke av det tykkeste av stilken, lage en blanding av olivenolje, pepper og salt, og bare steke den på pannen! Ypperlig følge til det meste!

  SvarSlett
 2. Oij..det var tidlig med agurk!..men så godt å kunne høste frukter i et varmt veksthus..siden naturen velger å være vrang:)

  Arspsrges er nydelig..lett forvellet med stranda-spekesinke
  (må vite..hi,hi ) surret rundt:)
  Ønsker deg en fin uke..og håper du får varme:)

  SvarSlett
 3. Selvdyrket agurk - så utrolig mye mer velsmakende enn kjøpt. Og selvdyrket asparges - mmmm. Men vi er de siste par årene så utrolig plaget av snegl på disse.

  SvarSlett
 4. Så flink du e som får det til og vokse så fint :)

  Hilsen Lisbeth ;)

  SvarSlett
 5. Det var da en flott agurk, og så tidlig. Håper mine kommer til å vokse like fort.
  Asparges, ja det så jo spennende ut. Godt er det også. Kanskje jeg må prøve det.

  SvarSlett
 6. Hei:)
  oi, litt av en agurk. det var tidlig! ja det er litt rart at den bærer frukt når planta er så liten.
  godt med grønnsaker fra eget drivhus! :)
  Ønsker deg en fin uke!

  SvarSlett
 7. Jeg er imponert over at du allerede har fått agurk på planten! Jeg anbefaler dampet asparges med litt salt og meierismør på! Ha en fin uke! Hege

  SvarSlett
 8. Wow... det var en tidlig agurk. Gleder meg til det kommer noen her også, for de er bare så sprø og gode. Så spennende at aspargesen begynner å dukke opp også. Mmmm... hjemmedyrkede grønnsaker smaker jo bare så utrolig godt. :o)Ha en fin uke.

  SvarSlett
 9. Så tidlig men desto utrolig artig da.
  Mine planter er det også god driv på men de er ikke kommet så langt .

  Ha en fin dag , Marit.

  SvarSlett
 10. Sukk, jeg pleier også å få de første agurkene på denne tiden, men i år fikk jeg aldri sådd. Jeg får satse på at noen i nærheten forsår seg, eller så får jeg kjøpe en plante.....

  SvarSlett
 11. Takk for hyggelig kommentar hos meg! Tipper det vil smake godt med asparges.

  SvarSlett
 12. Du store.... Den agurken lever opp til navnet sitt!

  SvarSlett
 13. Bør nok bygge hus over aspargesene mine.De er bare såvidt kommet opp, og tykkelsen er vel det halve av dine. Men god oppskrift, det har jeg:
  Surr ei stor skive spekeskinke rundt 3-4 asparges og fest med tannstikker. Svisj noen min i olje i panna. Ha på pepper og noen parmesanflak.

  SvarSlett