fredag 2. september 2011

Drivhus- og pallekarmprosjekt.

Så tidlig som oktober 2008 startet vi på drivhusprosjektet. Den høsten ble bare jordhaugen kjørt bort med trillebår, mens utgravingen av tomta tok vi neste vår. Planen på sikt var også å få orden på hagen bak huset som var mer som en utmark å regne. Vi ville ha drivhus, kjøkkenhage i pallekarmer og en liten skiferplatting til å lene oss tilbake på for å nyte resultatet :-)


Sånn så det ut før vi startet. Legg merk til spaden som står i jordhaugen for det var nemlig den som ble brukt. Min dyktige handyman nektet å leie minigraver for dette skulle gå så greit så. Noe det da også gjorde.Våren 2009 var tomta ferdig utgravd, sålen er støpt, drenering er på plass og vann og strøm er innlagt.


I september 2009 var drivhuset etter mye strev endelig ferdig montert. Her må jeg komme med en advarsel: Montering av drivhus KAN føre til skilsmisse. I vårt tilfelle gikk det bra, så vidt. Denne advarselen burde følge med bruksanvisningen.


Belegningsstein og hyller er ferdig montert og nå er det bare å vente på våren så jeg får fylle drivhuset med tomat, agurk og annet snadder.


Pallekarmene har fått et strøk av beis og kommet på plass. Nå gjenstår det bare å få urter, salat og diverse grønnsaker til å vokse og trives. Drivhuset er selvfølgelig fullt av tomater, agurk, paprika og chilli.


Skiferplattingen er ferdig. Steinen vi har brukt er rester fra en platting på nedsiden av huset. Det prosjektet kan du se bilder av her. Skiferen på denne ble ikke skjært på vinkelsliper, men bare lagt ned på sand med duk underst, så fylte vi på med singel mellom hellene.


Stokken begynner å komme på plass. Disse kommer fra min dyktige handymans hage og har vært brukt som underlag til en platting som han fjernet. Kjekt med gjenbruk.


Singel er fylt på bak stokkene. Kjempefin plass til herding av planter og til å plassere selvsådde stauder som ennå ikke har fått plass i beda.


Endelig ferdig og sånn ser det ut fra verandaen. Det er ganske stor forskjell fra første bildet :-)


Her fra en litt annen vinkel.


Siste bildet er et skrytebilde av Clematisen 'Romantica' som slynger seg oppover seg bjørka. Jeg trodde ikke den ville trives her, men heldigvis så viser det seg at den gjorde akkurat det som jeg ønsket.

Besøk meg gjerne på Facebook og Instagram17 kommentarer:

 1. Så flott drivhusetprosjekt :) Jeg har hatt et tilsvarende her de siste par årene ;)

  SvarSlett
 2. Så fint dere har fått det til! Handymenn er veldig kjekke å ha :)

  Lykke til i konkurransen!

  SvarSlett
 3. Så fint det ble. Deilig når ting faller på plass og blir slik man vil ha det :-)

  SvarSlett
 4. Kjempefin plass og herlig drivhus :) Så flinke dere har vært! Synes både drivhus, platting og pallekarm-hage ble lagt fint med terrenget, og ble så fint sammen med bjørka :)

  Flott bidrag. Lykke til i konkurransen :)
  God helg!

  SvarSlett
 5. Kjempefint ble det! Ytrolig hvor forskjell det kan bli med noen (mange) timers jobbing og noen gode ideer! :)

  SvarSlett
 6. Så flott det ble! Jeg er helt enig med deg i at det burde følge med en advarsel om at oppsetting av drivhus kan være skadelig for parforhold! ;-)
  Vi kan godt bytte planter til neste vår. Jeg har svart det utførlig i bloggen min. Lykke til i konkurransen!

  SvarSlett
 7. Utrolig koselig kjøkkenhage - og til stor inspirasjon for meg som ennå bare er på drømmestadiet om drivhus :)

  SvarSlett
 8. Dette ble veldig fint. Mange gode tips og ideer her kan jeg se! Takk! og lykke til i konkurransen.

  SvarSlett
 9. Genial grønnsaksavdeling! Drivhuset ditt missunner jeg deg altså, menmen, jeg kan ikke få plass til alt.

  Kjempehyggelig at du er med på konkurranse også denne runden :)

  SvarSlett
 10. Dette ble jo utrolig flott! Jeg håper jeg kan få meg drivhus neste år. Plassen har jeg, men mangler litt penger til det drivhuset jeg ønsker meg.

  SvarSlett
 11. Nejmen OJ vad fint ni har gjort! Och skiffer, det har jag aldrig vågat lägga, svårt med passformen. Ja riktigt mysigt har ni fått det runt växthuset.

  SvarSlett
 12. Det var et flott innlegg, da ser man førr en jobb man egentlig har når vi planlegger hageprosjektet vårt, du fikk det vikelig flott, ha en fin søndag, hilsen Lisbeth ;O)

  SvarSlett
 13. Så kul med växthus och pallekragarna i lagom avstånd. Jag känner jag blir smått avundsjuk, skulle så gärna vilja ha ett växthus! Härligt reportage:)

  SvarSlett
 14. Flott laget og innmari pent:) Jeg har alltid hatt lyst på ett drivhus men er ikke blitt noe hittil;(

  Lykke til i konkurransen:)

  SvarSlett