lørdag 27. august 2011

Mellom regnbygene ser det sånn ut

Når været har tillatt det er jeg raskt ute i hagen med kameraet så jeg i det minste kan sitte inne på PC'en og se hvordan den ser ut.
Her kommer en liten hagevandring.


 Phlox paniculata, Høstfloksen har nå startet blomstringen for fullt.Eryngium bourgatii, Pyrenestikle har en flott blåfarge også på stilkene.Rudbeckia laciniata, Gjerdesolhatt. Blir også kalt 'kyss meg over gjerdet'. I år ble den over 2 meter høy.I forkant Lamium maculatum 'Pink Pewter som jeg byttet til meg med hagegale :-) Solfrid (tusen takk). Bak rosa Dianthus plumarius 'Sweetness' som jeg sådde i vår.Lavandula angustifolia i forgrunnen. Bak Heuchera hybrid 'Black Beauty' og Heuchera hybrid 'Marmelade' Heuchera hybrid 'Marmelade' igjen. Vakker ikke sant?Mer Heuchera som er en plante jeg har fått helt dilla på.Artemisia schmidtiana 'Nana', Krypmalurt og bak med røde blader, Salvia lyrata 'Purple Volcano' som jeg sådde i vår.Hvite revebjeller, Digitalis purpurea 'Alba' som frøsår seg vilt og dukker opp på de merkeligste steder.Cotinus coggygria 'Royal Purple', Parykkbusk er en flott fargeklatt året rundt.
Heuchera uten navn, men ligner veldig på 'Mocha og i forrest i bildet Artemisia stelleriana, Sandmalurt som jeg sådde for noen år tilbake. Helenium hybrid 'Moerheim Beauty' lyser godt opp i høstbedet.Det nye bedet som jeg laget i fjor høst begynner å gro til, og er klart for utviding :-) det blir stadig mindre plen å slå heldigvis.En og annen vakker solnedgang har vi også heldigvis fått i sommer selv om det har vært langt mellom hver. Desto større er gleden over de som vi får.

God helg til dere alle uansett vær!

11 kommentarer:

 1. Mye fint her, du! Marmelade'n har lekker høstfarge - jeg er også blitt veldig glad i heuchera. Hos meg klarer den vinteren veldig godt også. Parykkbusken din er også et syn. Helenium er en takknemlig staude med sååå lang blomstringstid. Man får sine favoritter etter hvert. Ønsker deg en flott helg!

  SvarSlett
 2. Tak for flotte bilder! Og god helg til deg og ;)

  SvarSlett
 3. Heuchera`en din uten navn, kan også godt være `Purple Vulcano`! Elsker bladplanter jeg også ;) Nydelige bilder!

  SvarSlett
 4. Mange flotte bed hos deg! Floks liker jeg veldig godt, jeg har samme type som deg, men håper å kunne utvide "samlingen". Fortsatt god helg:-)

  SvarSlett
 5. Nydelige bilder, og masse flotte blomster har du til tross for regnet, spesielt det bilde av solnedgangen var flott :O)
  Ha en flott lørdag, hlsen Lisbeth ;)

  SvarSlett
 6. Gode billeder.
  Hvor har du mange smukke blomster endnu på denne årstid.
  Tak for rundvisningen.

  SvarSlett
 7. Vilka härliga färgkombinationer du visar. Det ser så fint ut med dom lika färgerna på bladen. Inte ser det ut som det har regnat hos dig heller :)

  SvarSlett
 8. Det blomstrer fint hos deg, tross regnbyger og div. sommervær :)
  Flott solnedgang du har fanget!

  SvarSlett
 9. Takk for hagevandringen - mye flott du viser frem her!!

  SvarSlett
 10. Visst är det härligt med fina bladfärger som ger lite kontraster i rabatten! Höstfloxen är en riktig favorit här, så lättodlad och tacksam!

  SvarSlett
 11. Flott blomstring hos deg. Du har mange fine heuchera. Helenium blomstrer flott på denne tiden. Den må jeg sette på listen.

  SvarSlett