onsdag 25. mai 2011

Nye Hosta, flere Heuchera og en ukjent.

Til tross for drittvær rakk jeg en liten fotosafari i hagen i dag. Jeg måtte jo forevige mine nye Hosta som jeg kjøpte av Svein tidligere i vår. Gleder meg til de vokser seg store.

Hosta 'Minuteman'
Hosta 'War Paint'Hosta 'Blue Ivory'En av disse heucheraene presenterte jeg også i forrige blogginnlegg, men jeg er nå usikker på om jeg blandet sammen navnene. Nå er det helt sikkert riktig.

Heuchera 'Tiramisu'Heuchera 'Caramel'


Disse to har jeg også kjøp av Svein. Jeg anbefaler dere å ta en titt innom siden hans på linken lengre opp. Flott for hagen, men det kan være at visakortet protesterer. Ikke fordi det er dyrt, men fordi det er lett å bli litt for ivrig :-)
Lykke til!

Til slutt behøver jeg hjelp til å finne ut hva dette er. Fikk planten av en hyggelig kollega, og den skal få blå blomster nå på våren/forsommeren en gang. Tror dette er en ganske vanlig staude.
På det siste bilde prøvde jeg å få med noe som jeg tror er en knopp. Ikke særlig vellykket ser jeg :-)


8 kommentarer:

 1. Stachys var min første tanke også:)

  SvarSlett
 2. Kan nok ikke hjelpe deg med den ukjente! Jeg har også handlet med Svein, og de samme som deg nesten! Min Tiramisu vil ikke vokse, den er pitteliten, men håper den kommer seg!
  Flotte planter!

  SvarSlett
 3. Hosta er en takknemlig plante.
  Jeg har flyttet mine mange ganger,delt og gitt bort,og nye til meg selv.
  Idag har de blitt kjempestore...gled deg:)

  SvarSlett
 4. Jeg mener det er en Prydsvinerot og tilhører Plantearven. Det er en gammel plante, dekorative blad og veldig flott i blomst. Min er blå-lilla. søk på den på nettet og se om det stemmer.
  Mine Sveinplanter er også i vekst.. i alle fall de fleste. Men de tgår sent i dette kalde været. Ha en fortsatt fin uke!

  SvarSlett
 5. Tusen takk for hjelp. Har googlet og det er nok prydsvinerot.

  SvarSlett
 6. Og hadde du ikkje allerede fått svar på den ukjente, so hadde du fått svaret Prydsvinerot hos meg og :) Den Heuchera 'tiramisu' var nyyydelig :)

  SvarSlett
 7. Hosta og Heuchera er flotte i alle sine variasjoner. Stachys har jeg tre av i hagen - flotte blomsterspir og flotte høstfarger på bladene, du kan glede deg!

  SvarSlett