fredag 22. oktober 2010

Snø

Så kom snøen så altfor tidlig i år også. Ennå var det blader på trærne, og høstfloks, Scabiosa, Monarda og og en god del annet blomstret som bare det.

Her ser dere Papaver lateritium ‘Flore Plena’. Søt valmue som starter blomstringen tidlig, og som dere ser, kommer med knopper 20. oktober. Denne er selvsådd, og frøa stammer fra Hagegals omreisende frøboks. Jeg husker også at det var Harryford som hadde donert frøa.
Jeg setter alltid ekstra pris på de av plantene mine som har en historie.I dag laver snøen ned ute, jeg fyrer i peisen og koser meg inne. Ser på fuglene på foringsplassen, de spiser flere kilo med solsikkefrø om dagen.

Sånn er det hvert år, det er hundrevis av fugler med det samme jeg starter, og så avtar det når det nærmer seg jul. Vet ikke helt hvorfor, men håper det er fordi flere har startet matingen, ikke at de stakkars småfuglene har avgått ved døden.

Her er litt mer vinter.

 Blodbeger.Frossenjordbær :-)
Hva var så dette? Brudeslør kanskje?
Ønsker dere alle en flott helg, som kanskje egner seg for innekos med starinlys, peisvarme og rødvin.
Det skader heller ikke å drive frøsanking på nettet :-)


11 kommentarer:

 1. Frøsanking er mer fristende på nett om dagen, ja :-) God idé! Iallefall frem til solen har fått så mye tak at de våte restene av sneen er borte.

  SvarSlett
 2. Første snøen kommer alltid for tidlig. Her har det vel lagt ned ca 20 cm til nå. Får nå inderlig håpe at den forsvinner igjen.
  I mellomtiden får vi bare kose oss inne med stolhaging og godt lesestoff. Og stelle pent med småfuglene ute på foringplassen.
  Ha en fin helg:)

  SvarSlett
 3. Det var litt tidlig med snø allerede nå, men ser det skal bli mildere utover i neste uke. Vi får kose oss inne i helga. Jeg har også fyrt i ovnen nå.

  Ha en fin helg.

  SvarSlett
 4. Nydelige vinterbilder du har tatt, spesielt det øverst på bloggen din.

  Ønsker deg en koselig helg foran ovnen :)

  SvarSlett
 5. Ja, her har vi også fått nesten 20 cm med snø, og flere planter står i blomst.
  Men, det var vakkert, da. Bildene dine av blosmster med snø og is, var nydelige!
  Nå er det bare å glede seg til våren. -Og trøste seg med at vi får en fin advent- og juletid snart.

  Ønsker deg en fin helg.

  Klem fra Bente

  SvarSlett
 6. Stilige bilder du har tatt! Det blir jo mange flotte motiv når rimfrosten og snøen legger seg over skjønnhetene =), men håper at den trekker seg unna nå, og blir borte til oppunder jul...
  Ha en fin lørdagskveld!

  SvarSlett
 7. Nyyydelige bilder av snø. Så vakkert, og så på jordbær da:) Nydelige bilder:) Ja nå er det tid for kos i sofaen, og planlegge neste sesong:) Gleder meg allerede:) Men jeg tenker å nyte vinteren først:) Klem

  SvarSlett
 8. Ser jeg har gått glipp av flere flotte innlegg... det går jo ikke ann... skjønner ikke hvordan jeg ikke har fått deg inn på blogglisten min... men iallefall nå er du der:) Så da får jeg fulgt med enda bedre:)

  SvarSlett
 9. Hei! Og takk for hyggelig kommentar i hagebloggen min:)
  Nydelige bilder inne til deg her. Jeg syns førrste snøen er spennende når en er glad i å fotografere. Her er den borte igjen, men kommer nok mere etterhvert.

  Kamera mitt er et Nikon speilrefleks. Men så har jeg et nikon macroobjektiv(veeldig dyrt..sukk)som er fantastisk! Og en zoom 18-120, og en større zoom 150-500, som er fin til fuglfotografering. Begge disse er sigma, og ikke så dyre som orginalzoomene. Til macroobjektivet bruker jeg ofte stativ.

  Ønsker deg en fin uke:))

  SvarSlett
 10. Hei:) Så moro at du blir inspirert:) Jeg er jo også mest hageglad, men denne sesongen har jeg bestemt at noe må gjøres inne også... Jeg kjøper spray på boks på europris, finne si mange fine farger.. Jeg liker godt grått også... Og det finnes spray som gjør at resultatet ligner betong... SÅ er finnes det masse gøy:) Jeg vasker staken først med salmiakkvann, tørker den, og rett og slett sprayer den. Jeg setter de på en planke, eller henger de i et oppheng, sprayer ute, og løfter den inn og setter, henger den til tørk. Jeg sprayer ute, midt på dagen nå pga kulden. Men det går jo så fort, så et par minutter så er det gjort. Mansjettene er kjøpt i butikken "bøtter og spann" på Gressvik. De har også egen blogg, se i listen min. De er aldeles nydelige:) Du kan spørre om de kan sende deg. I dag skal jeg vise noe jeg har lyst til å gjøre med min hengelystestake etterhvert:)Klem

  SvarSlett
 11. HEISANN...
  i kveld bløe det rødvin og røkelse ooooooggggg dobbekltsyn. Har nok stirra for mye inn i en hviss skjerm den siste tida. Øya trenger sårt en pause nå.
  Vi får se hvem som klarer å holde lengst liv i curry-planta;:OD)

  Så nydelige bilder du viser av frostblomstene...

  SvarSlett