fredag 14. mai 2010

Dagens blomstring i hagen min.

Foruten Irisen som er avbildet  i forrige blogginnlegg, blomstrer Pulsatilla vulgaris, Kubjelle i hagen.
Også den kvite, kjøpt i fjor høst, blomstrer i dag for første gang i min hage.Alltid ekstra moro når noe blomstrer for første gang. Vårkjæreminne har blomstret lenge, og fra en liten tust i fjor vår har den allerede blitt en stor tue.Søte ikke sant? De lyser skikkelig opp i en tid da det ellers er sparsomt med blomstrinig i min hage. Tenker jeg deler den opp etter blomstring og bruker den som bunndekker andre steder i hagen.
Tror nok den med litt hjelp fra meg kan utkonkurrere skvallerkålen. Det går jo an å håpe…..


 
Så har vi jo kuleprimulaen i forskjellige farger. Her den lilla varianten. De er så flotte om våren, men dessverre så blir de så stygge med digre blader om sommeren.Tulipanene gleder jeg meg skikkelig til. Kjøpte en hel del i fjor høst, fellesimport på HageGal. Det ser ut til at alle kommer, og nå er det så lyse kvelder og korte netter at hjorten ikke våger seg hit ned…….tror jeg.


3 kommentarer:

 1. Så flott den vårkjæreminne var, og kuleprimula er jo bare herlige.
  Du hadde mange planter som blomstrer nå.
  Ønsker deg en fortsatt fin helg og en super 17.mai

  SvarSlett
 2. Hadde helt sansen for "Kubjella". Visste ikke at det var slik den så ut, jeg har nok sett en annen variant i min barndom :-)Det kommer vel så det suser nå fremover, og det er en deilig tid! Ha en fin kveld og en god 17. mai!

  SvarSlett
 3. Det er sååå kjekt når ting byrjar dukke opp att etter vinteren! Eg såg litt nedover på sidan at du styrar med drivhus for første gang i vår. Snart får eg og sjansen til dette, og gler meg som ein unge :-)

  SvarSlett