mandag 9. februar 2009

Søt akeleie og såtid

Fant denne søte akeleien i albumet mitt. Mener jeg fikk denne av en kollega, men aner ikke hva den heter. Noen som vet??Ellers så har såsesongen starta, og snart er det tid for prikling.........moro til å begynne med, men så blir det bare mer og mer stress av hele greia..................i år som forrige år......
Plantejorda ligg nå midt på stuegolvet foran vedovnen og varmer seg opp. Om alt går som planlagt blir det prikling av sommerdahlia i morgen. Foretrekker å så de hvert år, jeg orker ikke ta vare på knollene. Første året oppbevarte jeg de etter alle kunstens regler, men av de som overlevde kom bare en i blomst, og det rett får frosten kom.... Frister ikke til gjentakelse.

Blodbegerspirene har som åra før, ikke beveget seg en millimeter etter de stakk hodet opp av jorda. Det betyr at jeg må prikle mikrospirer i år også.....Av erfaring vet jeg at de etter prikling vil starte veksten etter noen dager...eller var det uker... Får trøste meg med at når de først tar av går det unna med rekordfart. I år som i fjor.

Kom hjem fra Leeds i går, og røska med meg noen frø fra en butikk jeg tilfeldigvis støtte på. Ikke noe spennende men dog.....det er jo frø. Det mest spennende (for meg) er Cerinthe major purpurescens, Blue Kiwi og Anagallis linifolia, Blue Pimpernel. Har ikke fått tid til å google de ennå, og det vil ikke forbause meg om det er gamle kjenninger... tre forskjellige solsikker, klokkeranke og blå valmuesøster ble også med. Den siste har jeg forøvrig frø av fra før, samt noen eksemplarer ute i hagen. Tror den måtte ha lurt seg med uten at jeg oppdaget det.

Har også en bestilling inne fra T&M. Hvordan skal jeg få plass til alt? Kommer tid, kommer råd.

God kveld til dere alle.

8 kommentarer:

 1. Jeg lurer litt på når jeg skal prikle blodbegerne. Jeg har rett og slett glemt hvor langt de har pleid å være kommet når jeg har gjort det! Fullstendig borte. Er vel greit å vente til der er noe å holde i, konkluderte jeg med...

  De er litt treige ja. Til SÅ... *kommer de og tar deg* nesten

  SvarSlett
 2. Klarer ikke vente så lenge jeg. Det virker som de stopper helt opp. De spirte 17. januar, og har ikke vokst siden da, er det normalt?

  SvarSlett
 3. Har de ikke vokst noe som helst? Har de fått andre blader enn de frøbladene? Mine har ikke vokst noe i høyden, men de har liksom blitt litt hårete, og det begynner å komme bladspisser imellom frøbladene. Så de utvikler seg ennå.

  - Men det er vanlig for dem å ta en pause også, er det ikke?

  SvarSlett
 4. De har ikke vokst i det hele tatt. Det må da være grense for lang pause de skal ha. Tror jeg prikler en av de første dagene om jeg får tid.

  SvarSlett
 5. Da kan det fort være de har godt av en miljøforandring, kanskje. Uten at jeg har hatt det problemet før.

  Lykke til i alle fall, vi får vel høre hvordan det går. :)

  SvarSlett
 6. Ser at du skriv i profilen at du bur på Sunnmøre H3, kva betyr H3? Er sunnmøring sjølv, men har aldri høyrt om H3 :-)

  SvarSlett
 7. H3 betyr herdighetssone - ganske mild vinter med andre ord. :-)

  SvarSlett
 8. Jeg gjødsla mine uprikla blodbegere veeeldig forsiktig i fjor. Kan ikke fordra å prikle mikroplanter.

  SvarSlett